Izvor: Radio 021, 05.Avg.2015, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Zbijeni stambeni blokovi Hong Konga u kojima žive desetine hiljada ljudi

Pogled na ove stambene blokove urbanih kvartova u Hong Kongu deluje gotovo hipnotički i kao deo neke apstraktne umetnosti.

I iako ovi stanovi deluju pomalo nadrealno, oni su dom desetine hiljada ljudi u gradu koji se bori s tim kako i gde da smesti sedam miliona građana.

Blizu trećine stanovnika Hong Konga stanuje u stambenim blokovima poput ovih, a najveći od njih je dom za čak 36.000 ljudi.

Na fotografijama se nalazi jedan od najstarijih stambenih blokova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Hong Kongu, Shek Kip Mei, koji sadrži 7.363 stana na 40 spratova, a u kojima živi blizu 14.000 ljudi.

Putujući fotograf Džejson Lengli je u toku svog boravka u Kini zabeležio fascinantne fotografije stambenih blokova.

Fotograf, koji je poreklom iz Nju Orleansa u SAD-u navodi kako svaki blok funkcioniše poput malog grada za sebe, i ima sopstvene prodavnice, restorane, fitnes centre, ordinacije, škole, pošte...

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.