(FOTO) OVO POVRĆE JE IZVOR ZDRAVLJA: Jedite ga što više ove zime, ali i tokom cele godine

Izvor: Kurir, 12.Jan.2017, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) OVO POVRĆE JE IZVOR ZDRAVLJA: Jedite ga što više ove zime, ali i tokom cele godine

.

Cvekli njenu prepoznatljivu tamno-crvenu boju, kao i snažna antikancerogena svojstva daje sastojak antocijanin No, osim toga, cvekla je izuzetno bogata betainom, koji joj pa daje izuzetna protivupalna svojstva, čuva naše srce, dok vitamini B1, B2, B12 i C, gvožđe, magnezijum i još brojni korisni sastojci iz cvekle naš organizam čine jakim i zdravim

Cvekla tako reguliše cirkulaciju krvi, održava normalni nivo holesterola i pomaže kod normalnog rada jetre, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a izuzetno je odlična i u borbi s anemijom i u borbi protiv starenja, jer ga usporava Uz to, ima visok udeo antioksidansa, celuloze i pektina, a oni nam uvelike pomažu olakšati probavu

Takođe, cvekla se uvek preporučuje sportašima, zato što povećava njihovu snagu i izdržljivost njihova organizma, ali preporučuje se, naravno, i svima drugima zbog svih njenih zdravstvenih prednosti A jesti je se može na stvarno različite načine

Možete je jesti sirovu, skuvanu, ispečenu, ali lišće nikako ne bismo trebali bacati S obzirom da je izuzetno bogato kalijumom i njega skuvajte zajedno sa ciklom Jer, najnovija istraživanja su pokazala kako konzumiranje hrane bogate kalijumom, uz smanjeni unos natrijuma, umanjuje rizik od srčanih bolesti za čak 21 posto

(Nethr)

Autor: Foto: Shutterstock

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.