Evo zašto je nova kampanja Viktorija Sikreta RAZBESNELA javnost!

Izvor: Press, 31.Okt.2014, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo zašto je nova kampanja "Viktorija Sikreta" RAZBESNELA javnost!

Stotine ljudi potpisalo je peticiju kojom se od brenda "Viktorijas sikret" traži da promene “štetnu poruku” koja se šalje u njihovoj najnovijoj reklamnoj kampanji pod nazivom “Savršeno telo”.Javnost je razljutilo to što je poruka nove reklame da njihovi mršavi modeli imaju “savršeno telo”, a da pritom na fotošopiranoj fotografiji imaju nerealne proporcije.
U ovoj kampanji se reklamiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << novi brushalteri američkog proizvođača donjeg rublja koji savršeno prijanjaju različitim oblicima grudi i prilagođavaju se različitim potrebama žene.

Ipak, devojke koje su slikane za kampanju u kojoj se propagira savršeno telo su izuzetno mršave, imaju velike grudi i pre svega su obrađene u fotošopu. Sporna poruka koja se šalje mladim devojkama je ta da je samo takvo telo savršeno, što automatski stvara nesigurnost među njima, jer je stvarno i prosečno telo žena potpuno drugačije od onog koje imaju manekenke na reklami.

PROČITAJTE JOŠ:
TUMAČENJE SNOVA: Evo šta znače erotski snovi posle kojih se budite u znoju!
Kako da napravimo organsku kremu i gel za kožu oko očiju
E, OVO NAM SVIMA TREBA! Evo kako da momentalno smirite živce
   
- Brend kao što je "Viktorijas sikret" je veoma popularan u SAD i Velikoj Britaniji, i uglavnom namenjem mladim devojkama. Ova reklama je zaista štetna po samopouzdanje mladih žena. Žene su svakodnevno bombardovane reklamama zbog kojih se osećaju nesigurno, u nadi da će potrošiti novac na proizvode koji bi navodno trebalo da ih učine srećnijima i lepšima. Nova reklama Viktorija sikreta koristi tu taktiku i šalje negativnu poruku stavivši reči ‘savršeno telo’ preko grupe modela devojaka koje su izuzetno mršave. - smatra Frensis Blek (22) koja je napisala peticiju.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.