Energetski vampiri: Feng Šui stručnjaci upozoravaju na 7 rizičnih predmeta i navika!

Izvor: Press, 01.Okt.2014, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Energetski vampiri: Feng Šui stručnjaci upozoravaju na 7 rizičnih predmeta i navika!

Da li primećujete negativnu energiju, nervozu i nedostatak harmonije u svom domu? Ukoliko je vaš odgovor "da", verujemo da će vam dobro doći sledeći tekst.
Samo male izmene u porodičnom domu mogu doneti obilje pozitivne enegije i blagostanja. Vrlo često nismo ni svesni da određeni predmeti su zapravo "energetski vampiri" koji nam kradu pozitivnu energiju i ugrožavaju mir i harmoniju, prenosi Lisa.rs.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> Kako bi u vašem domu i porodici zavladala samo pozitivna energija, posavetovali smo se sa Feng šui stručnjacima: evo na kojih 7 stvari (ili loših navika) oni upozoravaju, zato što donose negativnu energiju u dom:
1. Prljava garderoba u uglu sobeOvo je jedna od prvi stvari na koju feng šui stručnjak upozorava kada je primeti u kući. Možda jeste najlakše ćušnuti prljavu odeću na pod u uglu sobe, ali treba da znate da se na tom mestu odliva i pozitivna energija iz doma. Trebalo bi da u svakoj porodici postoji prostor gde će se odlagati prljava garderoba za pranje - bolje je da imate i kantu za to u dvorištu nego prljave čarape po ćoškovima soba.
2. Cipele poređane ispred vrataBez obzira da li su poređane uz spavaću sobu ili bilo koju drugu ovi predmeti su pravi "energetski vampiri" pogotovo ako su prljavi.
 

 
3. Hrpa starih novina, magazina, papira i knjigaNovine bacite u kantu za smeće čim ih pročitate, savetuju feng šui stručnjaci. Ukoliko sakupljate magazine ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne podu ili uglu sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti doneće lošu energiju.
 4. Naprsli ili okrnjeni tanjiri, činije i čašePolomljeno posuđe donosi lošu energiju ko god da ga koristi, tvrde feng šui stručnjaci. Radije kupite najjeftiniji novi komplet nego da koristite skup ali oštećen komplet sudova. Korišćenje ovakvog posuđa može uticati na karijeru ili finansije.
 
5. Prazne tegle pirinča, soli i šećeraSvima nam se dešava da nam zalihe najneophodnijih namirnica nestane, međutim feng šui učitelji kažu da nikada ne treba dopustiti da vam tegle u kojima držite pirinač, so i šećer budu potpuno prazne. Police sa praznim teglama u kuhinji utiču na sreću i harmoniju u porodici.
6. Mesto za sedenje ili spavanje ispod gredeDrvene grede su jedan od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i četo viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite sofu ili krevet ispod ovog detalja znajte da su otrovne strele negativne energije usmerene ka vama, objašanjavaju feng šui stručnjaci.
 
7. Skromne porcije pirinča u tanjiruKada služite hranu gostima ili ukućanima pobrinite se da svaki član ima hrane više nego dovoljno. Ovo pravilo najpre važi za pirinač. Po feng šui načelima, nedostatak pirinča u tanjiru znači i nedostatak blagostanja. Ukoliko pretekne pirinča, dajte ga kućnim ljubimcima ili sačuvajte pa odneste onima koji su gladni.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.