EXIT za istoriju!

Izvor: Mondo, 23.Jul.2016, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EXIT za istoriju!

Prvi put za 16 godina, organizatori odmah objavili datume naredne avanture, karte planule!

Foto: EXIT/Promo

Skoro 350 dana pre narednog izdanja EXIT festivala i za samo 72 sata od početka registracije, za ulaznice se prijavilo preko 15.000 posetilaca iz više od 60 zemalja sveta! Prednjače fanovi iz Srbije i zemalja regiona, uz tradicionalno visoke brojke iz Velike Britanije, Holandije i Australije, ali i sve brojnije fanove iz Grčke, Turske, Rusije, SAD i Francuske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dok su zabeležene i prve daleke destinacije poput Mauricujusa, Južnoafričke republike i Brazila!

Ovo je prvi put u 16 godina postojanja festivala, da se odmah posle završenog Exita, objave datumi za naredni, ali i pokrene prijavljivanje publike iz celog sveta za prve, najpovoljnije ulaznice. Ove godine, ulaznice će biti puštene u zvaničnu prodaju dosta ranije u odnosu na prethodne godine. Sudeći po broju prijavljenih fanova, već sad, nepunu godinu dana ranije, dostignuta je skoro trećina dnevnog kapaciteta tvrđave, a po broju zemalja iz kojih su došle prijave, može se očekivati izuzetno raznolik sastav posetilaca od 6. do 9. jula 2017. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi. Fanovi iz celog sveta mogu i dalje da se prijave i da tako pre ostalih dobiju priliku da prvi nabave svoje ulaznice, čiji je broj po prvoj, najpovoljnijoj ceni, ograničen. Prijave za fanove u Srbiji vrši se putem linka.

Nakon ovogodišnjeg, najposećenijeg izdanja u 16 godina postojanja, EXIT festival 2017. slaviće 50 godina od čuvenog "Leta ljubavi" (Summer of Love) iz 1967. kada je nastao revolucionarni hipi pokret koji je zauvek promenio svet. Ovaj društveni fenomen okupio je ljude iz brojnih delova planete oko ideje zajedništva, mira, solidarnosti i ljubavi, te imao nemerljiv uticaj na savremenu muziku, ali i kulturu u celini. Znak mira, šarena odeća i cveće u kosi prve su asocijacije na "leto ljubavi" i pokret u čije najveće tekovine se ubrajaju borba za mir, slobodu govora, ljudska prava, odnosno društvenu, rasnu i polnu ravopravnost.

Ovogodišnja, magična EXIT Avantura povela je preko 270.000 posetilaca iz više od 60 zemalja sveta na festivalsko letovanje od Petrovaradina do Jaza, gde su tokom četiri dana i noći na EXIT festivalu, te još tri na Sea Dance festivalu, nastupale neke od vodećih svetskih zvezda kao što su Skrillex, Wiz Khalifa, The Prodigy, Ellie Goulding, David Guetta, Hurts, The Vaccines, Bastille, George Clinton, Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies, Richie Hawtin, Jeff Mills, Maceo Plex, Black Coffee, Sister Bliss, Nina Kraviz, Solomun, Cock Sparrer, Tinariwen, Stereo MC's, Paradise Lost, Raised Fist, Andy C, Sigma, Wilkinson, DJ Hype, Sub Focus, Stormzy, Black Heart Rebellion, Anti-Flag, At the Gates, Toxic Holocaust, Moritz von Oswald, Rebolledo, Tommy Four Seven, Cassegrain i brojni drugi!

Povezane vesti Ludilo zvano Prodigy (VIDEO)EXIT oborio rekord! EXIT 2016: Geta gruvao do delirijuma!Ni poznati nisu odoleli ovoj zabavi!U bekstejdžu, od glumaca do bendova!

Tokom četiri dana kroz festivalske kapije na tvrđavi prošlo je 195.000 posetilaca, a sve bine bile su krcate nasmejanim ljudima, o čemu najbolje svedoči izjava Davida Guette tokom nezapamćenog spektakla na glavnoj bini: "Hvala Exite, uživao sam ovde i pre, ali ove godine je bolje nego ikad!" Nakon četiri nezaboravna dana u Novom Sadu, Avantura se par dana kasnije preselila na plažu Jaz u Crnoj gori, gde je održan treći po redu Sea Dance festival koji je tokom tri dana i noći posetilo 77.000 posetilaca, a o čijoj atmosferi najbolje svedoče reči Skrillexa: “Sea Dance, večeras smo kreirali istoriju zajedno” i grupe Hurts: "Ovu noć ćemo čuvati zauvek, a vama se vraćati ponovo, vi imate ovde nešto što u celom svetu polako nestaje - srce i dušu"!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.