ESTRADA NA FILMU Ko su najbolje glumice među pevačicama?

Izvor: Blic, 28.Feb.2015, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ESTRADA NA FILMU Ko su najbolje glumice među pevačicama?

Naše estradne zvezde mahom su tumačile same sebe i to u svega nekoliko sekundi filmova ili serija, iako se ni jedna od njih nije približila velikom uspehu u sedmoj umetnosti.

Lepa Brena je prva posle Silvane Armenulić, koja je glumila pevačicu u TV seriji “Ljubav na seoski način”, snimila svoju hit filmsku trilogiju “Hajde da se volimo“.

Pored filmova “Hajde da se volimo” Brena je pevala i u filmu “Tesna koža”, a imala je i jednu od glavnih rola >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u komercijalnom filmu “Nema problema”.

Može se reći da se jedino Brena "ovajdila" od svojih filmova jer je dobro zaradila, i time sebe stavila izdvojila u konkurenciji brojnih domaćih estradnih zvezda koje su se okušale na velikom platnu.

Brenina glavna konkurentkinja početkom devedesetih bila je Dragana Mirković koja je na ideju njihovog zajedničkog menadžera Rake Đokića snimila film “Slatko od snova”.

Ceca je snimila film “Nečista krv” čije emitovanje je tada uspeo da zabrani njen tragično nastradali suprug Arkan Ražnatović zbog Cecine golotinje. Folk zvezda u filmu tumači Koštanu.

Seksepilna Hrvatica Severina Vučković je osim u svom najpopularnijem video snimku pornografskog sadržaja, imala nekoliko zapaženih uloga. Zgodna Seve  igrala je u filmu „Duhovi Sarajeva“ i nekoliko pozorišnih predstava. Trenutno sprema novu predstavu na daskama koje život zanče uz kolegu Gorana Karana.

U novijoj istoriji, Seka Aleksic je u filmu “Mi nismo andjeli 3” tumačila lik Smokvice, a u seriji “Ljubav navika i panika” bila je Vrela Nela. Seka je pre nekoliko dana odbila je ulogu u filmu bosanskog scenariste Enevera Puške.

U “Tesnoj koži” pojavile su se kao pevačice Suzana Perović, Sneki Babić i Zorica Marković. Od narodnjaka u filmovima su još pevali i Snežana Djurišić, Vesna Zmijanac, Zorica Brunclik, Mira Kosvka, Nada Topčagić, Šaban Šaulić, Mitar Mirić i Ljuba Lukić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.