EKOKAPSULE Ako želimo da sačuvamo planetu, bolje bi nam bilo da živimo u ovakvim kućama

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKOKAPSULE Ako želimo da sačuvamo planetu, bolje bi nam bilo da živimo u ovakvim kućama

Ekokapsule, koje su dizajnirali "Nice Arhitects" iz Bratislave, veoma su privlačne svima koji su bar malo zainteresoavni za očuvanje životne sredine.

Svaka od ovih kapsula opremljena je solarnim pločama, turbinom za vetar koja može da se uvuče i rezervoarom za preradu kišne vode.

Unutar ove kuće, osim kreveta, nalaze se mala kuhinja, toalet i kabina za tuširanje.

Ove ekološke kapsule održavaju se same koristeći samo snagu vetra, Sunčevu svetlost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i sakupljajući kišnicu.

Rugged/industrial version of the Ecocapsula

U njenih osam kvadratnih metara mogu komotno da spavaju dve osobe, a kako nisu mnogo teške, mogu se smestiti na veliki broj mesta.

Ove ekokapsule pogodne su za veliki broj opercija, pišu dizajneri, kao što su stanica za nezavisno istraživanje ili kamp kućica za turiste ili jedinica za humanitarnu akciju.

Urban dwellers

Oni koji su zainteresovani za to da kupe jednu ovakvu kućicu moći će da je naruče unapred krajem 2015. godine, a ona će im biti isporučena u prvoj polovini 2016.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.