Dodeljene nagrade na prvom Organic Art Festu

Izvor: Prva.rs, 13.Apr.2016, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene nagrade na prvom Organic Art Festu

Članovi žirija su bili Zijah Sokolović, glumac i reditelj, Dragoljub Elčić, filmski i TV reditelj, Mr Marko Ubović-magistar vizuelnih umetnosti i fotograf kao i  Irfan Mensur, glumac, koji je ujedno bio i predsednik stručnog žirija. Peti član žirija je bila publika. U prepunoj svečanoj sali srednje škole Artimedia ,nakon izložbe od 27 fotografija koje su se našle u takmičarskom programu festivala i projekcije 10 filmova koji su činili finalni takmičarski program, Predsednik žirija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << glumac Irfan Mensur je proglasio pobednike. U kategoriji fotografije pobednik je Miloš Miletić, ucenik VIII razreda sa Kosova dok je Filip Stojanović ucenik II razreda srednje škole iz Beograda poneo laskavu titulu pobednika u kategoriji filma. Oba pobednika su dobila izuzetno vrednu nagradu a to je 100% stipendija za školovanje u unikatnoj i jedinstvenoj Evropskoj srednjoj školi Artimedia. Dunja Ilić, ucenica VI razreda iz Beograda je svojim autorskim filmom i titulom NAJ MLADA NADA FESTIVALA dobila mogućnost da snimi svoj prvi film kratkog metra po profesionalnim standardima u produkciji Srednje škole Artimedia.
Nagrade je uručio glumac i nastavnik u srednjoj školi Artimedia, član organizacionog odbora Organik Art Festa, Aleksandar Lazić. Svi takmičari, kao utesnu nagradu dobili su vaučere sa subvencijama za upis u ovu elitnu srednju školu.
Treba i napomenuti da je fond za nagrade Organic Art Festa medju najvećim fondovima nagrada u Evropi čime je značaj samog festivala jos veći.
 
U revijalnom delu programa festivala, publika je uživala u filmskim ostvarenjima učenika IV razreda Srednje skole Artimedia: NADREALINO-film janka Đurića, ŠANSA ZVANA ČAROBNJAK-film Alekse Mirosavljevića i GLORIJA-film Ivana Stefanovića..
 
Prema rečima direktora Srednje skole Artimedia Saše Mirosavljevića, organizacioni odbor Organik Art Festa je izuzuetno zadovoljan kvalitetom i umetnickim dostignućima mladih takmičara kao i projektima samih pobednika.
 
Želja organizatora je da Organik Art Fest postane tradicionalni festival za mlade do 16 godina, mesto na kome ce svake godine mladi, kreativni ljudi iz Republike Srbije i šire moći da pokazu svoju maštovitost, okupljeni oko nove, inspirativne teme festivala.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.