Izvor: Blic, 27.Jul.2016, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do sada ste vukli putnu torbu, a sada možete da se vozite na njoj

Zahvaljujući izumu čikaškog biznismena Kevina O'Donela putnici više neće morati da vuku svoje teške prtljage, već će na "Modobegu" moći i da se voze.

Listo Mauri en serio .... liberame el correo Modobag: World's First Motorized, Rideable Luggage! https://t.co/s11m2qlvZp

Reč je o prtljagu manjih dimenzija, a opet izuzetne izdržljivosti tako da mogu da podnesu i osobu tešku čak do 260 kilograma.

Ova savremena električna putna torba ima motor, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njen izumitelj kaže da nije želeo da putnike učini lenjim, već, kako je rekao, životno efikasnim.

Putnik na svjoj torbi vožnju kontroliše pomoću gasa i ručne kočnice, dok sedi na, inače, udobnom sedištu napravljenom od memorijske pene.

Prema tvrdnjama kompanije, koja ove savremene putne torbe već proizvodi, baterija se puni brzo, kako tvrde, za 15 minuta čak 80 odsto.

Cena ove neobične putne torbe je oko 1.000 dolara i ne mora da služi samo za putovanja, već i u poslovne svrhe, preneo je CNN.

O'Donel je na ovom projektu radio pune dve godine, a ideja mu je, kaže, "sinula" dok je vukao kofer po aerodromu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.