Direktor Gugla tokom sastanka sa Vučićem guglao „Šta je to Srbija“

Izvor: Njuz.net, 23.Jan.2015, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Gugla tokom sastanka sa Vučićem guglao „Šta je to Srbija“

Napomena: Ova vest je šaljive prirode

DAVOS, 23. januar 2015, (Njuz) – Direktor kompanije „Google Ideas“ Džared Koen kasnio je na sastanak sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem jer je prethodno morao da izgugla šta je to Srbija, javlja naš dopisnik iz Davosa u kojem se održava Svetski ekonomski forum.
Džared Koen je potvrdio da je kasnio na sastanak sa srpskim premijerom ali da je kod zaposlenih u ovoj kompaniji uobičajena praksa da se o svemu prethodno informišu na Guglu.
- Organizatori >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << u Davosu su napomenuli da treba da se vidim sa premijerom Srbije oko poslovnih razgovora. Začudio sam se da je premijer te bliskoistočne zemlje koja je zahvaćena ratom uopšte došao na ovaj forum, ali sam srećom na brzaka izguglao „Srbija“ i shvatio da je reč o nečemu drugom. Malo su me zbunili predlozi koji su izlazili iza te reči, poput „JE NAJAČA“ „JEBE HRVATE“ i slični, ali nisam imao vremena dalje da guglam – rekao je Koen našem dopisniku iz Davosa.
- Premijer Srbije je tokom razgovora pominjao i neke čudne termine koje sam morao da guglam, poput „FAP“, „Železara“ i „Beograd na vodi“. Za ovaj poslednji, recimo, bilo mi je prilično teško da shvatim o čemu se radi, jer su na Guglu iza tog termina izlazili predlozi „je naučna fantastika“, „je projekat veka“, „je arapsko sranje“, „ima ludilo maketu“ i slično. U jednom trenutku sam sve morao da proverim i na Jahuu jer sam pomislio da je Gugl zabagovao – požalio se direktor Gugla našem dopisniku – Nadam se da mu moji česti odlasci u toalet za vreme našeg razgovora nisu delovali sumnjivo – dodao je on.
Direktor Gugla kaže da se u jednom trenutku uplašio kako će premijer Srbije reagovati ako mu ponude da kupi Srbiju, jer je zaboravio novčanik u hotelskoj sobi, ali da je na kraju srećom sve ispalo kako treba jer to nije bila tema razgovora.
 
Miroslav Vujović

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.