Deset stvari koje Europljani govore o Amerikancima njima iza leđa

Izvor: Cafe.ba, 09.Avg.2014, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deset stvari koje Europljani govore o Amerikancima njima iza leđa

Postoji nekoliko zajedničkih stavova koje Europljani tajno dijele o Amerikancima...

1. Zvuče kao idioti kad pokušavaju imitirati naš naglasak. 

Koliko god se trudili i koliko god mislili da su uspješni u tome, jednostavno zvuče glupo.

2. Zašto se cijelo vrijeme smiju? Nismo prijatelji! 

Europljani su malo suzdržaniji pri upoznavanju novih ljudi. To što se s nekim upoznajemo, ne znači da jesmo niti da ćemo biti najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << prijatelji i da moramo nabaciti osmijeh od uha do uha.

3. Prebrzo jedu. 

To je jednostavno tako. Nacija koja je izmislila 'brzu hranu' ne uživa previše u hrani, nego je samo brzinski ubaci u sebe.

4. Previše piju. 

Iako nam je normalno popiti čašu vina uz ručak ili večeru, te se počasti pivom kad je roštilj na vidiku, većini Europljana ne pada na pamet okretati runde 'žestica'. Zato se vjerojatno pivo i vino smatraju prehrambenom namirnicom u većini europskih zemalja.

5. Previše rade. 

Iako i kod nas raste taj trend, nećemo biti zainteresirani satima slušati o pričama s posla i o tome kako je netko umoran od svojeg posla. Ipak Europljani i dalje lakše pronalaze ravnotežu između posla i privatnog života, te imaju i druge interese.

6. Previše su opterećeni s razmišljanjem o golotinji i tome što je pristojno. 

U Europi se ljudi ne opterećuju u tolikoj mjeri razmišljanjem kako će ih drugi gledati, s obzirom na fizički izgled i dojam. Ovdje se ljudsko tijelo jednostavno gleda kao ljudsko tijelo, zato su nam gradovi puni polugolih kipova koje ne doživljavamo.

7. Mi govorimo nekoliko stranih jezika, a oni se nisu udostojali naučiti pozdraviti na našem kad dođu u posjet. 

Ako ništa drugo, postoji Google translate koji je dostupan na svakom pametnom telefonu.

8. Ne razlikuju baltičke i balkanske zemlje. 

Ne ide im baš geografija i ne potrude se saznati neke osnovne stvari o zemljama koje posjećuju.

9. Odijevaju se tako da jednostavno nabace koješta na sebe. 

O.K., većina Eurpljana stvarno ima stila, pa se nije lako nositi s njima, ali to koliko nemarni Amerikanci mogu biti oko svojeg izgleda, većini Europljana je nepojmljivo.

10. Smatramo da bolje znamo njihovu povijest od njih. 

U redu, opće znanje nam je puno šire, tu ne možemo proturječiti. I znamo više o povijesti cijelog svijeta od građana SAD-a, kao što smo bolji i u zemljopisu. Istina. No povijest Amerike ipak ne znamo bolje od Amerikanaca, pomirimo se s tim.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.