Izvor: Njuz.net, 19.Maj.2016, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca veruju da Vučić živi u televizoru

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeCELA SRBIJA, 19. maj 2016, (Njuz) – Najveći broj dece u Srbiji veruje da premijer Aleksandar Vučić živi u televizoru, pokazuju ankete koje su sprovedene u obdaništima i mlađim razredima osnovnih škola. Stručnjaci kažu da je ovo prirodno razmišljanje za taj uzrast i da deca u tom dobu, na sebi svojstven način, pokušavaju da shvate funkcionisanje sveta koji ih okružuje.
– Taj čika, a tata mi kaže da se zove Vučić, je gotovo stalno na televizoru. Tu je ujutru kad krećem >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << u vrtić, pa opet kad se vratim i tako ceo dan. Stalno nešto priča, viče, ili se sa nekim svađa, ali ja ga gotovo ništa ne razumem – priča šestogodišnji Jovan K. iz Beograda.
– Ne znam kako, onako visok, stane u televizor i zašto živi baš u njemu. Pitam se šta jede, da li se ikad odmara i kako izdrži da ne ide u WC. Moji drugari kažu da ponekad sigurno izađe napolje, da malo prošeta, ali bih sigurno primetio da nije tu – ispričao je ovaj dečak.
Njegov otac Milan kaže da je pokušao da objasni sinu kako funkcioniše televizija, ali da to nije lako jer dete svoje zaključke izvodi iz onoga što vidi.
- Nisam ništa primećivao dok Jovan nije stao ispred televizora i počeo da moli Vučića da mu pusti crtani. Tada sam počeo da shvatam u kom pravcu ide njegovo razmišljanje. Kad sam bio u dečjem uzrastu i ja sam verovao da u televizoru žive neki mali ljudi koji okreću točkiće i tako proizvode sliku i ton. Današnja deca sigurno veruju da je to baš Vučić jer je stalno u programu. Moja krivica je možda u tome što sam mu jednom prilikom rekao da je premijer glavni za podešavanje programa i da mi vidimo i čujemo samo ono što Vučić želi – objasnio je on.
Bojan Savić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.