DA SE JADNIČAK NE SMRZNE: Evo kako da napravite kućicu za psa! I to VEOMA jeftino! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2017, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA SE JADNIČAK NE SMRZNE: Evo kako da napravite kućicu za psa! I to VEOMA jeftino! (FOTO)

Neophodna prva pomoć...

Debeo minus je okovao Srbiju, a najviše pate oni koji su na ulicama. Među najugroženijima su i psi lutalice kojima osim toplog kutka nedostaju i hrana i voda.

Putem društvenih mreža ljudi dobrog srca pokrenuli su se u pokušaju da nijedna životinja ne doživi strašnu sudbinu smrzavanja. Međutim, realnost je malo drugačija. Slike koje se poslednjih dana pojavljuju na internetu, zaista stežu srce.

Ipak, nešto svako od nas može >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da uradi. Da napravi montažnu kućicu za pse koja će koliko-toliko pomoći kucama da prebrode zimu.

Pravi primer dalo nam je udruženje za zaštitu životinja i prirode "Ekolibrijum" koje na ulice postavlja kućice za napuštene kuce. Oni su nam objasnili kako da se i sami uključimo u borbu za četvoronoge mališane i pokazali su koliko je malo potrebno da se napravi dom za njih.

- Čim ugrabimo priliku i nađemo odgovarajući prostor pravimo i postavljamo kućice za životinje koje zimu provode na ulici. Sve kućice su i ove sezone pravljene po narudžbini staratelja. Ako imate viška stiropora, stirodura, kvaltetnije lepljive trake, najlona ili silikona javite se. Za kućice jesu ili će biti podneti zahtevi za postavljanjem na javnoj površini. Prvo obavljamo probno useljenje, pa ako se kucama i macama dopadne i prihvate kućicu kao svoju onda pišemo zahtev - napisali su oni i pokazali i drugima kako može da se pomogne.

Pogledajte:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.