Čovek koji je mogao da bude najstariji na svetu umro u 76. godini života

Izvor: Njuz.net, 19.Nov.2014, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čovek koji je mogao da bude najstariji na svetu umro u 76. godini života

Napomena: Ova vest je šaljive prirode

ŽAGUBICA, 19. novembar 2014, (Njuz) – Ilija Trajković iz sela Milatovac kraj Žagubice, koji je mogao da bude najstariji čovek na svetu, umro je juče od srčanog udara u svom porodičnom domu, u 76. godini života, preneli su svi domaći mediji.
Novinar Njuza koji je posetio ovo zabačeno selo na Homoljskim planinama, zatekao je u porodičnom domu Trajkovića Ilijinu suprugu Stanislavu koja je potvrdila da je on lako mogao biti najstarija osoba na svetu, „samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << da je poživeo još četrdesetak godina“.
- Svojim preranim odlaskom, moj muž je nažalost propustio priliku da možda jednog dana doživi 120 ili čak 130 godina i uđe u Ginisovu knjigu rekorda, čime bi postao i najstariji Srbin ikada. Iako živimo na Homoljskim planinama, Ilija nikada nije pokazivao preterano interesovanje za zdravim životom. Mrzelo ga je da šeta na svežem vazduhu, da bere lekovito bilje i da pravi čajeve za poboljšanje imuniteta i cirkulacije. Umesto toga, on je imao običaj da popije po šest-sedam čašica rakije dnevno, a pored uživanja u masnoj hrani, obožavao je i slatkiše, doduše konzumirao ih je umereno – rekla je za Njuz uplakana Ilijina supruga Stanislava – Sve to ne umanjuje činjenicu da je mogao da bude najstariji čovek koji je ikada hodao Zemljom, samo da je ispunio taj jedan uslov – da nije umro – dodala je ona.
- Čitala sam dosta o plemenu Hunza sa Himalaja koji žive po 120 godina zato što unose dovoljno vitamina B17 koji dobijaju iz presno mlevenog semena kajsije. Bila sam ubeđena da je moj suprug mogao da nadživi i njih samo da je koristio heljdino umesto belog brašna, da je vežbao jogu, da nije pušio i da je izbegavao slatko, masno i slano, a posebno margarin i rafinisano ulje – potvrdila nam je Stanislava.
Ilijina supruga kaže da to što je Ilija propustio priliku da se proslavi širom sveta, ne znači da ona neće nastaviti tamo gde je on stao, te da će već od sutra krenuti sa izbacivanjem transmasti iz ishrane i širenjem pozitivnih misli kako bi jednog dana možda baš ona bila najstarija žena na svetu.
Miroslav Vujović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.