CRNOGORCI POZIVAJU: Dođite na maraton u ležanju!

Izvor: BKTV News, 30.Jul.2014, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNOGORCI POZIVAJU: Dođite na maraton u ležanju!

„Lezi hlebu da te jedem, diž’ se ćebe da ja legnem!“ Ova „himna“ Crnogoraca koja se samo kroz viceve provlači kao deo njihovog mentaliteta čuće se pod nebom etno-sela „Montenegro“ u Breznima kod Plužina 3. avgusta na tradicionalnoj „olimpijadi u leškarenju“, u hladovini stogodišnjeg hrasta.

Prijave za nastup mogu se podnositi do 2. avgusta, a učesnici ne moraju biti isključivo iz Crne Gore, nego iz bilo kog kraja sveta, a prvak će zaraditi 300 evra. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Vreme ležanja je neograničeno, pa ko izdrži.
Održaće se i „crnogorski maraton“ na 50 metara, a „najbržem dugoprugašu“ sledi nagrada, kao i takmičenje u brzom kucanju poruka na mobilnom telefonu, a najboljem sledi takođe 50 evra.
Ukupni troškovi ove manifestacije su 1.060 evra. A u to su uključeni voditelj programa (50 evra, plus ozvučenje 250), kao i takmičenja u tri discipline (150), pehar za najboljeg džabalebaroša (80 evra), i za sudije isto toliko.
Prošle godine je postignut neverovatan rekord. Prošlogodišnji pobednik je Vladan Bajalica iz Nikšića koji je preležao 32 sata i osvojio dvesta evra!
Izvor: novosti.rs
The post CRNOGORCI POZIVAJU: Dođite na maraton u ležanju! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crnogorci organizuju maraton u ležanju

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jul.2014

"Lezi hlebu da te jedem, diž’ se ćebe da ja legnem!“ Ova "himna“ Crnogoraca koja se samo kroz viceve provlači kao deo njihovog mentaliteta čuće se pod nebom etno-sela "Montenegro“ u Breznima kod Plužina 3. avgusta na tradicionalnoj "olimpijadi u leškarenju“, u hladovini stogodišnjeg...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.