CRNI ZMAJ U DUBINAMA OKEANA: Izgleda kao osmi putnik, živi na dnu okeana! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 18.Sep.2014, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNI ZMAJ U DUBINAMA OKEANA: Izgleda kao osmi putnik, živi na dnu okeana! (VIDEO)

Ono što karakteriše ovu vrstu je polna dimorfija, što u prevodu znači da mužjaci i ženke izgledaju potpuno različito. Ženke imaju očnjake, izrasline na bradi i porastu do 40 centimetara, a mužjaci nemaju zube, izrasline i "porastu" do čitavih 5 centimetara

Crni zmaj je riba jezivog izgleda koja živi u vodama južne hemisfere, na dubinama od preko 2000 metara.

Ono što karakteriše ovu vrstu je polna dimorfija, što u prevodu znači da mužjaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i ženke izgledaju potpuno različito. Ženke imaju očnjake, izrasline na bradi i porastu do 40 centimetara, a mužjaci nemaju zube, izrasline i “porastu” do čitavih 5 centimetara. Takođe, mužjaci se ne hrane, bukvalno ne jedu ništa i žive samo do trenutka parenja.

Printskrin: Youtube/Indoona

Kao i mnoge vrste koje žive na ovim dubinama, i crni zmaj ima tu sposobnost da “proizvodi i emituje” svetlost, što im pomaže u lovu, jer privlače time svoj potencijalni plen.

Larve ove ribe takođe imaju specifičan izgled. One su providne, sa očima koje su na vrhu pipaka dugačkih više nego polovina njihovih tela. Kako rastu i sazrevaju, pipci sa očima se skraćuju, dok u jednom trenutku oči ne dospeju do glave crnog zmaja.

Pogledajte kako izgleda ovo neobično stvorenje:

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CRNI ZMAJ: Izgleda kao osmi putnik, živi na dnu okeana!

Izvor: Kurir, 18.Sep.2014

Ono što karakteriše ovu vrstu je polna dimorfija, što u prevodu znači da mužjaci i ženke izgledaju potpuno različito. Ženke imaju očnjake, izrasline na bradi i porastu do 40 centimetara, a mužjaci nemaju zube, izrasline i "porastu" do čitavih 5 centimetara..Crni zmaj je riba jezivog izgleda...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.