Beogradska premijera predstave Niko u Mikseru

Izvor: Press, 27.Nov.2014, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska premijera predstave "Niko" u Mikseru

Pozorišna predstava u produkciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad, "Niko“, inspirisana tekstom "Nico - Sphinx of Ice“ Vernera Friča, premijerno će biti prikazana i pred beogradskom publikom, 3. decembra u Mikser House-u.
Predstava je inspirisana likom i delom Kriste Pafgen Niko (1938 - 1988), ženom koja predstavlja simbol jednog vremena. Studirala je glumu na Li Strazberg akademiji u klasi sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Merilin Monro, bila je pevačica benda Velvet Underground, zatim jedna od super-zvezda Endija Vorhola, a pojavila se i u Felinijevom filmu "La Dolce vita“.



Bila je simbol nedodirljive i uzvišene lepote i inteligencije, ali je nosila kroz život lične traume još iz detinjstva , a onda i gubitke bliskih ljudi tokom života. Sada 35 godina nakon njene tragične, pomalo apsurdne smrti, ona iznova izaziva pažnju.

Osnovno pitanje predstave “Niko” jeste dostizanje slobode, njeno značenje i razumevanje. Da li je slobodan nešto što već nosimo u sebi, u umu ili u srcu ili je ostvarujemo kroz život? Kako se borimo za nju i da li su putevi koje biramo do slobode često pogrešni i opasni? Da li sloboda jeste sloboda tek onda kada uz nju stoji i odgovrnost ili ne? Šta je slobodna volja, šta je htenje, šta je želja, kreacija, odricanje, empatija?

Predstavu je režirala Milica Grujičić a igraju: Aleksandra Pejić, Anja Orelj, Jelena Asanović, Jelena Galović, Jelena Graovac, Maja Šuša, Višnja Obradović.

Karte po ceni od 600 dinara dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tixa.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predstava "Niko" u Mikseru

Izvor: Mondo, 27.Nov.2014

Pozorišna predstava u produkciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad premijerno će biti prikazana i pred beogradskom publikom, 3. decembra u Mikser House-u...Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock..Predstava je inspirisana likom i delom Kriste Pafgen Niko (1938 - 1988), ženom koja predstavlja simbol...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.