Bankotirao restoran Džejmija Olivera

Izvor: Radio 021, 25.Jan.2015, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bankotirao restoran Džejmija Olivera

Restoran Džejmija Olivera u Turskoj propao je samo 14 meseci posle spektakularnog otvaranja u luksuznom tržnom centru Zorlu.

Restoran, koji na terasi može da ugosti 200 osoba, zapao je u finansijske teškoće do kojih je došlo zbog nižih cena i malog odziva, prenosi Jutarnji list.

Portparol lanca restorana Piter Beri tvrdi da, uprkos bankrotu, restoran neće biti zatvoren. "Jamie'S Italian u Istanbulu posluje dobro, ali trenutno je u pregovorima oko poslovanja i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << standardna je procedura da se traži zaštita suda od poverilaca sve dok pregovori traju", rekao je Beri.

Turski ekonomista Ozgur Altug tvrdi da gotovo svim drugim restoranima ide dobro i da to nema veze s ekonomijom. "Turci se ne ustručavaju da jedu u restoranima, pa čak i kada su teška vremena", rekao je Altug.

Lanac restorana "Jamie’s Italian" počeo je brzo da se širi od osnivanja u Oksfordu 2008. godine i sada ih ima više od 30 širom sveta.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.