BIL GEJTS OTKRIO KOLIKO ĆE NOVCA OSTAVITI DECI: Evo kako su reagovali na njegovu šokantnu odluku

Izvor: Telegraf.rs, 28.Okt.2016, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIL GEJTS OTKRIO KOLIKO ĆE NOVCA OSTAVITI DECI: Evo kako su reagovali na njegovu šokantnu odluku

Osnivač Majkrosofta i jedan od najbogatijih ljudi na svetu Bil Gejts kazao je kako svojoj deci neće ostaviti gotovo ništa.

- Naša deca će steći obrazovanje i moraće sama sebi da izgrade karijere i životni put. Toliko novca bi im uništilo živote - kazao je milijarder.

On je naveo da ostavljajući im bogatstvo deci ne bi učinio uslugu.

- To uništava mogućnost da se ostvare, da naprave nešto sami. Moja deca su ponosna na činjenicu da od našeg bogatstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << neće naslediti gotovo ništa. Naslediće minimalni deo, toliko da ne budu siromašni, a za sve ostalo će se morati izboriti sami - kazao je 60-godišnji milijarder.

Foto: Pixabay

On sa sa suprugom Melindom (52) ima troje dece - Dženifer (20), Rori (17) i Fibi (14).

Gejts je u humanitarne svrhe već dao više od 30 milijardi dolara, a isto će učiniti i oporučno s većinom svog novca. Kazao je kako njegova deca neće nakon njegove smrti upravljati humanitarnom organizacijom, već će sav novac biti doniran ljudima kojima je potreban i za iskorenjivanje bolesti i siromaštva.

Foto: Tanjug/AP

- Taj novac ne pripada mojoj deci. Novac pripada bolesnima i siromašnima - zaključio je milijarder.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.