Izvor: Blic, 01.Sep.2016, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEKSTVO IZ ŠTALE Kako je jarac pomogao konjima da zbrišu

Patuljasti jarac je otvorio vrata od štale i pustila dva konja da pobegnu.

Jarac po imenu Lanselot poznat je po nestašlucima koje izvodi u dvorištu kuće u Santa Kruzu u Kaliforniji.

Ovog puta je zahvaljujući njegovom veštini otvaranja vrata, nekoliko dana na slobodi proveo konj po imenu Badvajzer i nadimku Badi.

On je zajedno sa konjem Harijem išetao iz štale, ali je Hari sledećeg dana već nađen i vraćen.

Badi se, međutim, pokazao kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lukavija životinja i nekoliko dana je mučio svoje vlasnike.

On je izbegavao mesta gde se okupljaju drugi konji.

- Badi je težak za hvatanje. Njega ne privlače livade niti drugi konji. On ume da se sakrije - kaže njegova vlasnica Tamara Šmic.

U potrazi za njim učestvovali su i dobrovoljci, koji su pratili njegove tragove i utvrdii da je odšetao dalje od 5 kilometara.

Vlasnici su u potragu poveli i Harija i Lanselota kako bi pokušali da ga namame, ali on nije pao na tu prevaru.

Nakon pet dana Badi je ipak nađen, krio se u jednom šumarku, a našli su ga dobrovoljci.

- Kada smo ga vratili u dvoriše, bio je veoma živahan i veseo. Mislim da mu je bilo drago što se vratio kući - rekla je njegova vlasnica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.