Anđelina Džoli, čuvaj se: pune usne u samo par minuta!

Izvor: Prva.rs, 26.Okt.2014, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anđelina Džoli, čuvaj se: pune usne u samo par minuta!

Kao i kod 'iscrtavanja' lica, kreiranje iluzije punih usana pre svega je povezano sa senčanjem i isticanjem određenih delova, a pune usne mogu u potpunosti izmeniti izgled celog lica, stvarajući misteriozniji, feme fatal look. Najbolji deo je što možeš nositi suptilnu verziju tokom dana, a dramatičniju za večernji izlazak.
1. Trljaj i pilinguj!
Ne, to nije samo tvoja mašta, usne zaista izgledaju veće nakon pilinga, a postanu i mekše i senzualnije. Reši se ljuskica >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << i neujednačenih tekstura pomoću mekane četkice za zube i pilinga za usne. Piling napravi od malo šećera koji ćeš pomešati s medom ili maslinovim uljem. Za prirodan efekat uvećanih usana koristi piling od meda i cimeta – utrljaj i ostavi na usnama 5 minuta. Zatim isperi vodom i eto – Andželina, sakrij se! Efekat naravno neće trajati večno, ali postupak možeš ponoviti svakih nekoliko dana!
2. Malo svetla i senke!
Uzmi bilo koji highlighter (korektor) i nanesi malu tačku ravno iznad udubljenja na sredini gornje usne (tzv. Kupidov luk). Zatim je samo dobro izblendiraj jer ne želiš izgledati kao klovn. Posvetljivač lovi svetlost pa usne automatski dobiju 3D efekt.
3. Nauči da iscrtavaš!
Tvoj cilj je lagano definisati usne i stvoriti lažne senke. Prvo lagano iscrtaj deo gde si nanela posvetljivač i to s olovkom koja je malo tamnija od boje vaših usana (liniju povuci malo iznad prirodne linije usana). Zatim iscrtaj na donjoj usni trećinu središnjeg dela usnice, s tim da lagano pređeš preko ruba usana. Blendiraj s četkicom ili prstom sve dok ne bude nikakvih vidljivih oštrih linija, no da se i dalje lagano vidi obris olovke.
4. Sada zabljesni svojim usnama!
Ako si planirala naneti karmin, sad je vreme za to. Iako ti on uz ove trikove nije toliko nužan, ako ne možeš bez njega, slobodno uživaj. Imaj na umu da tamne nijanse i boje vizuelno smanjuju usne, a onda si se uzalud trudila u prethodnim koracima. Ali ako ćeš preskočiti boju, dovoljno je da naneseš bezbojan sjaj i to tako što ćeš malu tačku njega ili posvetljivača (ako nemaš sjaj) staviti na sredinu donje usne i blendirati.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.