Ako želite da smršate izbegavajte ove napitke!

Izvor: Press, 27.Nov.2014, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako želite da smršate izbegavajte ove napitke!

Ako imate previše kilograma sigurno već pazite na ishranu, ali da li obraćate pažnju na ono što pijete? Ako ne, trebalo bi. Jer vas upravo mnoga od najpopularnijih pića zbog visoke kalorijske vrednosti goje? Ovo su pića čiji unos treba smanjiti.
Voćni frape
Voćni frape se uglavnom sastoji od identičnih sastojaka kao i milkšejk, tako da ustvari pijete milkšejk zamaskiran kao frape. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Ponekad se prave i sa zaslađenim sirupima, a ne pravim voćem što dodatno povećava kaloričnost. Napravite sami svoj frape s voćem i nemasnim jogurtom, ili ga pijte na nedeljnoj bazi. 

 
Razni napici na bazi kafe
Ta jutarnja kofeinska injekcija može vas napuniti i s hrpom kalorija. Mnogi misle da kafa zadovoljava samo potrebu za kofeinom, ali najčešće to nije tako. Irish (Irska) kafa s dve tri kapi sirupa od karamele, posuta komadićima cimeta pretvara kafu u visokokalorični desert. Kafa možda košta 150 dinara, ali će vas koštati i 500 do 650 kalorija.
Gazirani sokovi
Gazirani sokovi su na lošem glasu, i to s dobrim razlogom. Vrlo jednostavno, to je ustvari zašećerena voda. Hranjiva vrednost im je nula, a mogu dovesti do dijabetesa, gojaznosti, gubitka pamćenja... Ispijanje gaziranih pića svaki dan može izazvati povećanje masnoće jetre do 142 % i oko 30 % povećanja masti svih organa i triglicerida u krvi. 
Kokteli
Dobar noćni izlazak može imati višestruke posledice ako ste se odlučili za koktele. Najgori izbor su Margarite i Pinja Kolade. Sadrže sastojke poput kokosovog mleka i pavlaku s puno šećera. Samo će vas Pinja Kolada pogoditi sa 700 kalorija. Ako baš morate da pijete alkohol, preporučujemo - svetlo pivo. 
Vode sa ukusima
Voda sa ukusom mami zbog dodataka vitamina i drugih hranjivih materija. Ali, sve je to trik. Iako može biti puna vitamina i hranjivih materija, isto je tako puna šećera. Ako baš morate da je pijete, pre kupovine pročitajte deklaraciju. Kada dođete do podatka o količini šećera – možda se predomislite.
Energetska pića
Idealna za brzinsko vraćanje energije, ali evo što još treba da znate osim toga da sadrže kofein. Na primer, postoje energetska pića sa čak 280 kalorija i 62 grama šećera, što je gore i od limenke gaziranog pića. Takođe, osim što uzrokuje povišen šećer u krvi i goji, istraživanja pokazuju da prekomerno konzumiranje tih pića uzrokuje nepravilan rad srca, gubitak svesti i psihotične epizode.
Sok od jabuke
E to je iznenađenje, zar ne? Jabuka je hranjiva i ukusna poslastica, međutim, sok je druga priča. Boca soka nagradiće vas sa 117 kalorija i 28 grama ugljenih hidrata. Ako sve zbrojite – možda ipak ne?
Dakle, šta uopšte piti? Sledeći put kada budete žedni i tražite nešto osvežavajuće proverite deklaracije. Ako ste se u restoranu, unapred odredite šta ćete naručiti. Dakle, naglasite čistu vodu, i smanjite ovih sedam nabrojanih. I zaboravite dijetalne napitke. Oni imaju manje kalorija, ali više hemikalija. Pazite šta pijete i telo će vam biti zahvalno. 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.