14 DANA U NOVEMBRU BIĆE POTPUNI MRAK NA ZEMLJI? Apokaliptični događaj tema broj 1 na internetu

Izvor: Telegraf.rs, 25.Okt.2016, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

14 DANA U NOVEMBRU BIĆE POTPUNI MRAK NA ZEMLJI? Apokaliptični događaj tema broj 1 na internetu

Glasine po kojima je iz Američke svemirske agencije (NASA) procurela informacija da će između 15. i 29. novembra na zemlji nastupiti mrkli mrak, počele su da kruže Internetom, a njih je odmah preneo veb-sajt "Dinos Mark".

Ovaj sajt preneo je i upitne tvrdnje po kojima će apokaliptični događaj izazvati "astronomska pojava između Venere i Jupitera".

- Prema Nasinom izveštaju, Venera i Jupiter će biti u približnom poravnanju, uz samo jedan stepen odstupanja - prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << list Daily star i dodaje: "Venera će proći jugozapadno od Jupitera, pa će zbog toga sijati 10 puta jače od Jupitera. Svetlost sa Venere zagrejaće gasove na Jupiteru, što će izazvati reakciju", navodi "Daily Star".

Ovo će navodno prouzrokovati oslobađanje nezabeležene količine vodonika koji će reagovati sa Suncem, a to će izazvati ogromnu eksploziju.

Foto: pixabay.com

Sunce će tada emitovati toliko toplote iz svog jezgra da će poplaveti, za šta će biti potrebno preko 14 dana da se vrati u prethodno, normalno stanje.

Takva situacija, navodi se na kraju članka, neće zadati previše brige stanovnicima koji će sada imati priliku da iskuse zimu koju proživljavaju ljudi na Aljasci.

NASA je ove tvrdnje demantovala, uz komentar da se takvo pomračenje nije dogodilo u poslednjih milion godina.

(Telegraf.rs / Dailystar.co.uk)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Apokaliptični događaj tema broj jedan na internetu

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Okt.2016

Glasine po kojima je iz Američke svemirske agencije (NASA) procurila informacija da će između 15. i 29. novembra na zemlji nastupiti mrkli mrak, počele su da kruže Internetom, a njih je odmah prenio veb-sajt “Dinos Mark”...Ovaj sajt prenio je i neprovjerene tvrdnje po kojima će apokaliptični...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.