Željko Mitrović
Željko Mitrović

Zanimanje: biznismen
Obrazovanje: srednja škola
Javna funkcija: direktor pink mreže
Stranka: vanstranačka ličnost
Datum rođenja: Beograd 31.05.1967.

Rođen je u Beogradu 31. maja 1967. godine. Osnovnu i srednju školu je završio u Zemunu. Studirao je na pravnom fakultetu. Tokom 80 ih godina bio je basista rok grupe Oktobar 1864. Osnovao je muzički studio 1988, a kasnije radio i televiziju Pink, kao i diskografsku kuću Siti Rekords. Tokom devedesetih godina je kupio radio Pingvin koji je odlično primljen u narodu i slušan.

Postao je član Jula 1996. godine a na izborima 2000. godine je bio kandidat za poslanika na listi Sps Jul. Željko je kao srpski muzičar, osnivač pink televizije, i televizijske mreže pink na Balkanu koja je jedna od gledanijih. Oženjen je i ima četvoro dece. Uvek u aktivnostima i uvek ima vremena za nove ideje i kreativnosti. Od malena je voleo muziku i bavio se muzikom, svirao je bas gitaru u više bendova, a potom 1988. godine osniva muzički studio i zatim radio i televiziju. Radio i televizija pink, radio pingvin i diskografska kuća siti rekords su mu doneli veliki uspeh.

Bio je oženjen sa pevačicom Sonjom Mitrović Hani, dok je sada u braku sa Milicom Mitrović Pašić. Ima četvoro dece iz oba braka, Aleksandru i Sandru sa Sonjom i Kristinu i Andreu sa Milicom.
Medijski mag i vlasnik kompanije pink Željko Mitrović već 24 godina uspešno je na čelu najgledanije komercijalne televizije na prostoru Balkana. Podrška porodice a posebno majke Milke i pokojnog oca Dragana, na početku njegove karijere je bila glavna i ključna na putu da ostvari svoje snove, a potom je zajedno sa suprugom Milicom hrabro, uporno i vredno realizovao i ostvario svoje ciljeve.

Iz burnog perioda i borbe za zdravlje Željko je izašao još jači i ambiciozniji nego ikada. Osim što je posvećen poslu, takođe brine i o porodici. Sa bivšom suprugom pevačicom ima dvoje dece kojima posvećuje ljubav, a iz harmoničnog braka sa Milicom Mitrović ima dve kćerke, i trudi se da im posveti svaki slobodan trenutak. Požrtvovan je i nežan otac i suprug, iako mu obaveze ne dozvoljavaju da im se posveti onoliko koliko bi voleo. Pokretačka snaga, uvek nove ideje, i umešnost da oslušne glas javnog mnjenja su urodile plodom i prilikom menjanja programske šeme televizije pink. U godinama rada i stvaranja televizije najznačajnije savete dobija od supruge Milice, koja je glavni urednik programa. Bend Berkli Orkestra ima posebno mesto u sferi Željkovih interesovanja. To je spoj odličnih muzičara koji uživaju u pravljenju pesama i sviranju. Za razliku od rada na osmišljavanju programske šeme, pri čemu se u obzir uzimaju afiniteti široke ciljne grupe, kada stvara sa bendom, Željko se oslanja samo na ono što privatno voli i piše tekstove za sebe.

Bend je dobio ime Berkli jer je najveći broj članova u životnoj fazi bio u vezi sa prestižnim Berklijem. U muzici uživaju i opuštaju se.
Njegov projekat na kome je i koproducent Vip rum je u skladu sa njegovim idejama, i emisija koju najviše voli da gleda. Ta emisija je značajna jer kroz nju se šalje poruka da se vrati pop muzika na televizijsku scenu, a sa druge strane vraćaju se korenima. Željko Mitrović je na jednoj od proslava rođendana televizije pink gostima predstavio novi hit Marina. Direktor ružičaste televizije sa svojim bendom i muzičarima Gruv je premijerno izveo novu pesmu i album čiji tekst je uradila Marina Tucaković.

Željko Mitrović u slobodno vreme svira za estradu i političare, pravi muziku i nove pesme za svoj bend i široke mase.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Željko Mitrović objavio svoju obradu pesme EKV-a, Zadužbina Milana Mladenovića reagovala: "Grubo narušavanje integriteta"

Zadužbina Milana Mladenovića objavila je saopštenje za javnost povodom objave snimka vlasnika televizije "Pink" Željka Mitrovića, u kom se koristi pesma "Novac u rukama" grupe Ekatarina Velika.

Izvor: Blic, 20.Apr.2024, 10:11

Detaljnije >>

Vučić: Ove godine nabavka 4,5 hiljada dronova za vojsku, moguća kupovina i od firme Željka Mitrovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija nastaviti da ulaže u modernizaciju vojske i najavio mogućnost da oprema bude kupljena od kompanije Željka Mitrovića.

Izvor: Radio 021, 19.Apr.2024, 21:26

Detaljnije >>

Zadužbina Milana Mladenovića: Pokrenućemo postupak protiv Pinka zbog povrede autorskih prava EKV

Zadužbina Milana Mladenovića saopštila je da su TV Pink i Željko Mitrović 18. aprila "neovlašćeno, bez odobrenja i bez saglasnosti emitovali izmenjeni snimak pesme "Novac u rukama".

Izvor: Radio 021, 19.Apr.2024

Detaljnije >>

Željku Mitroviću zaprećeno TUŽBOM zbog povrede autorskih prava!

Željku Mitroviću zaprećeno TUŽBOM zbog povrede autorskih prava!

Ovaj incident naglašava važnost poštovanja autorskih prava i nasleđa umetnika. Dok je želja za slavljenjem uspeha...

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2024

Detaljnije >>

Vučić najavio mogućnost kupovine dronova za vojsku od kompanije Željka Mitrovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija nastaviti da ulaže u modernizaciju vojske i najavio mogućnost da oprema bude kupljena od kompanije Željka Mitovića.

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Apr.2024

Detaljnije >>

Zadužbina Milana Mladenovića: Zbog povrede autorskih prava EKV pokrenućemo postupke protiv Pinka

Zadužbina Milana Mladenovića, kao organizacija osnovana sa ciljem da se autorska i lična zaostavština pevača grupe "Ekatarina Velika" (EKV) sačuva, poštuje i promoviše, saopštila je danas da...

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Apr.2024

Detaljnije >>

Evo kako danas izgleda Sani Armani i otkriva kakvi su Željko i Milica Mitrović kao šefovi!

Evo kako danas izgleda Sani Armani i otkriva kakvi su Željko i Milica Mitrović kao šefovi!

Sandra Drašković, poznata kao Sani Armani, zauzimala je centralnu poziciju na televiziji "Pink" tokom dvehiljaditih godina ovog veka. Nekadašnja manekenka i voditeljka, postala je prepoznatljiva širom regiona zahvaljujući autorskoj emisiji "Sanimetar", vođenju programa "City club" i brojnim drugim angažmanima. Njena harizma i šarm nisu ostali neprimećeni, te su mnogi muškarci uzdisali za njom.. Međutim, početkom prošle decenije, Sandra je iznenada povukla zavesu privatnosti...

Izvor: Svet plus, 19.Apr.2024

Detaljnije >>