Vikiliks: NSA špijunirala i Dilmu Rusef

Izvor: B92, 04.Jul.2015, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vikiliks: NSA špijunirala i Dilmu Rusef

Američka Nacionalna bezbednosna agencija prisluškivala je neke od najvažnijih zvaničnika Brazila, uključujući i predsednicu Dilmu Rusef, tvrdi sajt Vikiliks.

Kako prenosi “Raša tudej”, NSA je špijunirala telefone 29 brazilskih zvaničnika, a najčešće zvaničnike zadužene za privredu.

Vikiliks je objavio dokumente u kojima se nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brojevi telefona 29 brazilskih zvaničnika, ne samo Dilme Rusef, već i njenog asistenta, sekretara, a čak i odgovornog za predsednički avion.

Kako se dalje navodi, NSA je špijunirala i Ministra finansija Brazila, kao i guvernera Centralne banke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vikiliks: NSA špijunirala i Dilmu Rusef

Izvor: Akter, 04.Jul.2015

SAD su špijunirale predsednicu Brazila Dilmu Rusef kao i njene ministre i ambasadore, čak i njen predsednički avion, prenosi danas brazilski list Globo pozivajući se na sajt Vikiliksa.."Čak i tokom putovanja i zvaničnih poseta, Dilma Rusef nije bila zaštićena od špijuniranja SAD, kao ni njeni...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.