Izvor: Blic, 25.Jul.2016, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šulc podlegla pritisku zbog objavljenih mejlova, podnosi ostavku

Predsednica Demokratskog nacionalnog komiteta (DNC) Debi Vaserman Šulc objavila je danas da podnosi ostavku na tu funkciju uoči stranačke konvencije, nakon što se našla pod pritiskom pošto je Vikiliks objavio oko 20.000 imejlova Demokratske stranke, koji sugerišu da se aktivno radilo na diskreditaciji kampanja senatora iz Vermonta Bernija Sandersa.

"Debbie Wasserman Schultz to Resign D.N.C. Post" by JONATHAN >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << MARTIN and ALAN RAPPEPORT via NYT … pic.twitter.com/iczehTWZyk

Šulc je u saopštenju navela da će ostavku podneti na kraju četvorodnevne konvencije Demokratske stranke koja počinje sutra u Filadelfiji, preneo je AP.

- Planirali smo veliku i jedinstvenu konvenciju i nadam se i očekujem da će tim DNC, koji je vredno radio, imati snažnu podršku svih demokrata kako bi ovo bila najbolja konvencija koju smo dosad imali - poručila je Šulc, naveo je Rojters.

Prethodno je Sanders zatražio da Šulc podnese ostavku.

Oglasio se i predsednik SAD Barak Obama, koji se, kako je saopštila Bela kuća, zahvalio Šulcovoj na predsedavanju DNC.

Pročitajte još:

CNN je ranije javio da Šulc neće predsedavati stranačkom konvencijom i da će je zameniti članica Predstavničkog doma iz Ohaja, Marša Fadž.

U jednoj od spornih imejl poruka sugeriše da je Sanders možda ateista, iako je on otvoreno govorio o svom jevrejskom nasleđu.

Sanders je u intervjuu za CNN nazvao komentare u tim porukama "užasavajućim", ali i naveo "da ga to nije šokiralo" jer se na istu temu oglasio pre šest meseci, rekavši da Demokratski nacionalni komitet podržava Hilari Klinton i protivi se njegovoj kampanji.

Pročitajte još:

Takođe su i neki demokratski lideri pozvali na ostavku stranačkih funkcionera uključujući predsednicu Šulc, preneo je Glas Amerike.

U međuvremenu, demokrate se okupljaju pred nacionalnu konvenciju na kojoj će zvanično proglasiti bivšu američku državnu sekretarku Hilari Klinton za svog predsedničkog kandidata na izborima 2016. godine.

Ovo je prvi put da je neka politička stranka u Americi izabrala ženu za predsedničkog kandidata.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ostavka Debbie Wasserman Schultz uoči nacionalne konvencije Demokratske stranke

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Jul.2016

PHILADELPHIA - Kontroverze oko pristranosti stranačkog vodstva i favoriziranja Hillary Clinton u nedjelju pogodile su Demokratsku stranku uoči njezine nacionalne konvencije u Philadelphiji...Čelnica stranke Debbie Wasserman Schultz objavila je da daje ostavku nakon što su objavljeni e-mailovi koji...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Portparol Hilari Klinton: Demokratska predsednička nominacija nije nameštena

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2016

Portparol Hilari Klinton rekao je danas da hakovani imejlovi u kojima zvaničnici američke Demokratske partije razmatraju kako da podriju kampanju njenog demokratskog protivnika Bernija Sandersa ne znači da je proces za predsedničku nominaciju bio namešten...Portparol Klintonkine kampanje Brajan...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.