Izvor: Blic, 20.Okt.2016, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRILI OBAMINU TAJNU ADRESU Vikiliks objavio mejlove predsednika SAD

Sajt Vikiliks objavio je prvu turu mejlova predsednika SAD Baraka Obame, a među njima su i oni koji su poslati sa njegove tajne adrese, javlja "Raša tudej".

Mejlove je na portalu Vikiliksa moguće pronaći kucanjem mejl adrese "bobama@ameritech.net", za koju se veruje da ju je Obama koristio pre pobede na predsedničkim izborima u novembru 2008. godine.

Među njima je i mejl, poslat 30. oktobra 2008. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od strane Džona Podesta senatoru Obami u kom je poverljiv dodatak u kom se diskutuje o ekonomskom timu i objašnjava zbog čega Obama mora da ga pokrene pre nego što mu počne mandat u januaru.

"Polson i njegovi podređeni ne veruju da odlože donošenje važnih odluka koje se tiču kako upotrebe TARP sredstava, tako i drugih mera stabilizacija nakon 20. januara", navedeno je u mejlu.

Ova tura mejlova odabrana je iz serije dogovora koji se tiču predsedavajućeg kampanje Hilari Klinton, Džona Podeste. Inače, on već godinama sarađuje sa klintonovima. Bio je načelnik štaba Bila Klintona od 1998. do 2001. godine, ali takođe i savetnik Baraka Obame.

WikiLeaks reveals first batch of US president Barack Obama emails sent via secret address bobama@ameritech.com https://t.co/Ni95WAl8a6

Drugi mejlovi koje je moguće pronaći koristeći takvu pretragu nisu dobili odgovor tada budućeg predsednika SAD.

U jednom od njih koji je poslaz 19.39 časova izborne noći 2008. godine, POdesta je napisao neke misli povodom sastanga G-20.

"Ne želim da vas uznemiravam danas. Saopštenje je navelo mogući poziv sastanku G-20 15. novembra. U slučaju da predsednik Buš večeras započne ovu temu sa vama, želim da budete svesni jednoglasne preporuke vaših savetnika da NE prisustvujete. Dokle god da ste svesni toga, možemo da razmatramo sadržaj saopštenja sutra", napisao je Podesta, prenosi "RT".

Taj mejl Obama bi video samo 21 minut pre objavljivanja njegove pobede na predsedničkim izborima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vikiliks prvi put objavio Obamine mejlove

Izvor: RTS, 20.Okt.2016

. Sajt Vikiliks je objavio listu mejlova Baraka Obame iz perioda pre nego što je postao predsednik SAD.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.