Whitesnake - Da li je ovo ljubav?

Izvor: Mondo, 15.Jun.2013, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Whitesnake - "Da li je ovo ljubav?"

"Hvala vam što ste 35 godina uz Whitesnake", poručio je frontmen britanskog sastava Dejvid Koverdejl pred hiljadama fanova u Beogradu.

Britanski rok bend Whitesnake održao je sinoć u Donjem gradu podno Kalemegdana pred oko 15.000 posetilaca.

Drugi put da svira pre slavnih britanskih rokera nakon Tašmajdana 2006. godine, eogradski bend Kraljevski apartman je izašao na scenu sa 45 minuta zakašnjenja i zagrejao atmosferu za Dejvida Koverdejla i društvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Uz pesmu "My generation" benda "The Who", članovi slavnog sastav, a dve godine od poslednjeg gostovanja u srpskoj prestonici, izašli su pred beogradsku publiku, a 15.000 fanova ih je dočekalo vrištanjem.

"Give Me All Your Love", "Ready an'Willing", "Can You Hear the Wind Blow" "Don't Break My Heart Again" - pevao je energičan Koverdejl podižući stalak sa mikrofonom uvis.

"Hvala, Beograde! Da li je ovo grad ljubavi?", upitao je i očekivano usledila je pesma "Is this love".



"Ove godine slavimo 35 godina 'Whitesnake'. To je bilo neverovatno putovanje i hvala vam mnogo na neverovatnoj podršci, ali na toj epskoj avanturi moralo je biti i gubitaka. Izgubili smo drage prijatelje koji sada žive u muzici i vašim srcima", rekao je Koverdejl.

Pesmu "Gambler" on je posvetio preminulim članovima benda Melu Galeju, Koziju Povelu i Džonu Lordu, a prethodno je razvio veliki transparent na kome je pored naziva grupe stojao srpski grb.



Nakon hita "Love Will Set You Free", svoje veštine pokazli su solo deonicama gitaristi Dag Oldrič i Reb Bič i bubnjar Tomi Oldridž, koji je čak bacio palice publici i kraj pesme "Steal Your Heart Away" odsvirao rukama.

Ništa manje oduševljenje nije izazvao ni duet Oldriča i Biča.

"Ovo je ljubavna pesma za sve vas koji nas podržavate 35 godina. Vi ste nam u srcu uvek i zauvek", najavio je Koverdejl numeru "Forevermore".

Oko 23.15 sati bio je gotov zvanični deo koncerta, a dobro raspoložena publika u kojoj je bilo pripadnika svih generacija, horski je na bis otpevala sa članovima benda "Ain't No Love In the Heart of the City", pa zatim i "Here I Go Again" i "Still of the Night".

Koverdejl je bez muzičke pratnje otpevao deo čuvene pesme "Soldier of Fortune" iz vremena kada je bio u bendu "Deep Purple", što su fanovi pozdravili gromoglasnim aplauzom.

"Hiljadu hvala za vaše gostroprimstvo. Budite zdravi, srećni i ne dajte da vas iko uplaši", poručio je Koverdejl Beograđanima i držeći srpsku zastavu poklonili su se dok se sa u pozadini čula melodija "We Wish You Well".

(Tanjug/MONDO - foto: YouTube/screenshot)
Pogledaj vesti o: Whitesnake u Areni

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.