Pop obilazi parohiju uz trubu tramvaja

Izvor: Blic, 01.Avg.2015, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pop obilazi parohiju uz trubu tramvaja

Kad otac Radoš krene u obilazak sela u okolini Vrnjačke Banje, prava je atrakcija, jer zvuk tramvaja usred seoske kaldrme iz oldtajmera „volva” iz 1967. deluje nestvarno.

Njegov znak raspoznavanja je originalan. Kada se začuje tramvaj, svi meštani znaju da stiže sveštenik Radoš Mladenović.

- Oca Radoša poznajem od detinjstva. Uvek je bio originalan, veoma inteligentan i izdvajao se od drugih. Danas kada ga vidim u njegovom oldtajmeru i još kada zatrubi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao tramvaj, naježim se. Kao da dolazi sudnji dan! - kaže u šali Dane Stanojčić iz Vrnjačke Banje.

Otac Radoš je posle teže saobraćajne nezgode, u kojoj mu je auto, koji je takođe bio „volvo“, potpuno uništen kupio novi, ali ovoga puta „volvo amazon“ koji je, kako nam je objasnio, „automobil koji je napravljen da se nikada ne kvari“!

- „Volvo“ se namestio sam od sebe posle teškog udesa koji sam doživeo. Ja bih to ovako rekao: Dao je đavo odmah svoje, a bog sačuvao svoje! Auto nije bio vožen 30 godina. Kupio sam ga veoma povoljno, ali je morao da se malo popravi i utegne. S njim idem svuda i nema predela gde ne mogu s njim da izađem.

Jednostavno, taj auto su Šveđani napravili da se ne kvari - priča Radoš, koga smo zatekli na sajmu oldtajmera u selu Vraneši pored Vrnjačke Banje.

Ali, Radošev znak raspoznavanja - automobilska sirena koja proizvodi zvuk kao da dolazi tramvaj prava je atrakcija za sela uz obalu Morave, pa sve do Goča.

- Trubim ljudima da se pomere s puta, a oni svi staju da bi se pozdravili sa mnom! Eto tako izgleda kada zatrubim na svom „volvu“. Mnogi od njih nikada nisu ni videli tramvaj, a njegov zvuk, kao i voza, promenili su tip civilizacije. Ljudski mozak i te kako reaguje na takve zvukove - objašnjava otac Radoš.

Biser među oldtajmerima

„Volvo amazon“ je popularan oldtajmer u svetu klasičnih vozila. Zahvaljujući svojoj neverovatnoj pouzdanosti i kvalitetu, skoro 40 odsto napravljenih primeraka postoji i dalje „trči“, što je fantastičan rezultat. Cena u inostranstvu za odlične primerke je od 15.000 do 25.000 evra, a kod nas od 1.000 do 5.000 evra.
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.