Najduži poljubac u Vrnjačkoj Banji

Izvor: N1 televizija, 15.Feb.2017, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najduži poljubac u Vrnjačkoj Banji

Na mostu ljubavi u Vrnjačkoj Banji, po deveti put je povodom Dana zaljubljenih, održano takmičenje u najdužem poljupcu, a sa 39 minuta spojenih usana pobednici su bili Marija Nešić i Aleksa Busarac, studenti iz Smederevske Palanke i Knića.

Dan zaljubljenih, koji je vremenom postao globalni fenomen, već se tradicionalno obelžava i u Srbiji.

Hrišćanski mučenik Sveti Valentin žrtvovao je svoj život zbog vere, a 14. februar koji mu je kao njegov dan rimska >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << crkva dodelila, još od kraja srednjeg veka vezuje se za proslavu ljubavi.

Iako rimski sveštenik nije imao nikakve veze sa simbolikom koju će njegovo ime nositi, veruje se da je njegov dan uzet za proslavu romantike kako bi zamenio dotadašnji paganski praznik na istu temu.

Izvor: N1
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.