Autobuska stanica u Vrnjačkoj Banji u blokadi

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jan.2010, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autobuska stanica u Vrnjačkoj Banji u blokadi

Autobuska stanica u Vrnjačkoj Banji je i dalje je u blokadi pošto nije postignut dogovor između opštine Vrnjačka Banja, Samostalnog sindikata i sindikata "Nezavisnost" Autotransportnog preduzeća "Morava" sa vlasnikom firme da se zaposlenima isplate preostale zarade i deblokira autobuska stanica.

Štrajkački odbor je odlučio da se za sada nastavi sa blokadom autobuske stanice u Vrnjačkoj Banji, koja pripada tom preduzeću, a postoji mogućnost i da štrajk bude radikalizovan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ukazao je Rakezić.

Autobusi koji sada dolaze i odlaze u Vrnajčku Banju, staju kod benzinske pumpe, na ulazu u banju, gde primaju putnike.

Vlasnik preduzeća je odbio da se na račun firme uplate opštinske pare od kojih bi se platio deo dugovanja zaposlenih. Tegletija je rekao da je preduzeće u blokadi i da ako se pare otići direktno poveriocima. On je predložio da se deo zemljišta koje pripada stanici proda nekom investitoru koji bi tu nešto da gradi, što su radnici odbili.

"Autoprevoz" iz Vrnjačke banje Tegeltija je 2006. godine kupio od Akcijskog fonda, posle prethodne propale privatizacije od kada posluje pod imenom "Morava" i zapošljava 255 radnika.
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.