Zorana Mihajlović u Vranju

Izvor: Vranje-online.com, 25.Apr.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Mihajlović u Vranju

Ministarka građevine Zorana Mihajlović u Vranju je u petak uručila prvu građevinsku dozvolu odobrenu po novom zakonu.

U Uslužnom centru Gradske uprave građevinsku dozvolu nakon nešto manje od 1.000 dana čekanja dobio je Vranjanac Kosta Pavlović, koji će u centru Vranja graditi stambeni objekat.

- Ceo posao se sada prebacuje na lokalnu samoupravu. Oni su ti koji moraju da obezbede sve potencijalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vranje-online.com << investitoru. I ovo je poslednji put da neko čeka više od 28 dana.

Cilj izmena zakona je ukidanje velikog broja procedura i taksi za dobijanje građevinske dozvole, unapređenje privrednog ambijenta kako bi se privukao što veći broj investitora i ubrzavanje mnogih investicija i reformi – rekla je u Vranju ministarka Mihajlović.

Kosta Pavlović se zahvalio ministarki Zorani Mihajlović objašnjavajući da je nakon donošenja novog Zakona o planiranju i izgradnji rešio pitanje građevinske dozvole za nedelju dana, kako mu i treća građevinska sezona ne bi propala.

Gradonačelnik Zoran Antić  kazao je da je  novi zakon omogućio mnogo jednostavniji način za dobijanje građevinske dozvole, a da je u najavi nekoliko investitora iz Rusije i SAD, Italije i Austrije koji žele da ulažu u Industrijsku zonu u Vranju u čemu će pomoći pojednostavljena procedura oko dobijanja građevinske dozvole.

Izvor: OK Radio

Nastavak na Vranje-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vranje-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vranje-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.