Završena 49. Borina nedelja

Izvor: juGmedia, 30.Mar.2015, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena 49. Borina nedelja

VRANJE – U prostorijama Eparhije vranjske sinoć je dodelom nagrade „Bora Stanković“, piscu Nikoli Maloviću kome je ova nagrada pripala za roman „Jedro nade“, završena 49. po redu manifestacija Borina nedelja.

O knjizi su govorili članovi stručnog žirija prof. dr Aleksandar Jovanović i prof.dr Goram Maksimović koji su u svojim izlaganjima i obrazložili odluku žirija da najbolje prozno delo na srpskom jeziku >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << napisano u prošloj godini bude upravo ovaj roman.

Nikoli Maloviću pripao je i novčani iznos nagrade od 200 000 dinara.On se zahvalio žiriju i publici govoreći o delu koje je stvarao šest godina.

Podsećamo da je na dan početka Borine nedelje grad Vranje objavio da neće finansirati Borinu nedelju jer nije potpisan ugovor sa Književnom zajednicom, te nisu postojale zakonske mogućnosti za prebacivanje novca.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

U senci skandala

Izvor: Danas, 30.Mar.2015

Uručenjem nagrade piscu Nikoli Maloviću za roman "Jedro nade" završena je još jedna književna manifestacija "Borina nedelja", kojom je obeležena 139. godišnjica od rođenja pisca Borisava Stankovića...O nagrađenom romanu govorili su članovi žirija žirija prof. dr Aleksandar Jovanović i prof....

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.