Vranjski gimnazijalci nastavili da nižu uspehe

Izvor: juGmedia, 30.Maj.2016, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjski gimnazijalci nastavili da nižu uspehe

VRANJE – Učenici Gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja, ostvarili su uspešne rezultata na državnoj Olimpijadi, republičkom kao i inovativnom takmičenju iz nekoliko oblasti.

Jovan Stojković, maturant vranjske Gimnazije, osvojio je treće mesto na državnom takmičenju iz hemije na međunarodnoj Olimpijadi znanja za talentovane učenike u Novom Sadu, što je samo potvrda njegovog  znanja čime svedoče brojna >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << osvojena mesta na Republičkim takmičenjima. On je sa ostvarenim trećem mestom plasirao na međunarodnu hemijsku olimpijadu u Gruziji.

Na republičkom takmičenju iz srpskog jezika održanog u Tršiću, Lana Pavlović osvojila je prvo, a Jelena Filipović treće mesto.

Suzana Mišić Stanković, direktorka vranjske Gimnazije kaže da jeponosna na uspehe učenika i na njihove mentore.

Ovo je veliki uspeh vranjskih Gimnazijalaca koji su pokazali da su najbolji među najboljima” istakla je Mišić Stanković.

Na državnom takmičenju za IT projekat godine, u organizuaciji Metropolitan fakultet, učenici ove srednje škole osvojili su drugo mesto sa projektom „Multifunkcionalni robot u službi edukacije – Limeni“.

Po rečima direktorke, rad mladih inovatora će uskoro biti prezentovan javnosti.

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.