Vranje ponovo okuplja mlade sportiste

Izvor: juGmedia, 30.Maj.2016, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje ponovo okuplja mlade sportiste

VRANJE – Grad Vranje biće domaćin predstojećih Sportskih igara mladih, koje će biti otvorene 10. juna od 10 časova u Sportskom centru u Vranju, najavio je danas načelnik gradskog sekretarijata za obrazovanje, kulturu, sport, omladinu i informisanje Miroslav Spasić .

Spasić je istakao da takmičenje ima regionalni karakter i dodao da će ovo okružno takmičenje biti svojevrsne kvalifikacije za državno prvenstvo u Beogradu, nakon čega će pobednici obezbediti učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << na završnim igrama u Splitu.

“Mi smo prošle godine prvi put učestvovali na ovim igrama, imali smo oko 40 takmičara koji su nas predstavljali u nekom od sportova. Ja se nadam da ćemo i ove godine imti predstavnika u Splitu”, izrazio je uverenje Spasić i dodao da je ovo je još jedna lepa aktivnost u kojoj će mladi imati mogućnost da se takmiče sa vršnjacima i razvijaju sportski duh.

Sva takmičenja biće izvedena na terenima Sportskog centra, a moguće je i  korišćenja fiskuklturne sale Medicinske škole, koja se nalazi u njegovom krugu.

Priliku da se takmiče na nivou Pčinjskog okruga imaće deca rođena 2001. godine i mlađi, iz svih škola, kroz nekoliko sporta. Nadmetanje će biti organizovano u malom fudbalu, uličnoj košarci, tenisu, stonom tenisu, šahu i odbojci, dok će se igra između dve vatre odvijati između vršnjaka rođenih 2005. godine.

Sve troškove Sportskih igara finansiraće Vlada Republike Srbije i EU.

Krajnji rok za prijavu učesnika je 6. jun, a z ainteresovani se mogu javiti na telefon 017 421-643, na mejl bratoljubvr@gmail.com, kao i na fejsbuk stranici Sportske igre mladih Vranje.

Milan Zdravković
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.