Vođa se okitio nagradama

Izvor: juGmedia, 30.Maj.2016, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vođa se okitio nagradama

VRANJE – Predstava „Vođa“, omladinske scene pozorišta „Bora Stanković“, po tekstu Radoja Domanovića, u adaptaciji i režiji Bojana Jovanovića, pobedila je na dva pozorišna festivala u istom danu.

Na 52. međunarodnom festivalu „DAF“ u Kočanima u Makedoniji, Marko Nikolić je dobio nagradu za najbolju mušku epizodnu ulogu, a predstava Gran pri za najbolju predstavu u celini.

Na međuokružnoj smotri >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u Lebanu, osvojeno je pet nagrada  kojom su obuhvaćene najbolja muška I ženska uloga, najbolja kolektivna igra, nagrad za najbolju režiju kao i najbolja nagrad za predstavu u celini.

Nakon pobede na međuokružnoj smotri, uslediće nastup na republičkom festivalu u Kuli.

Predstava „Vođa“ sastoji se iz tri adaptirane i dramatizovane Domanovićeve pripovetke – „Danga“, „Vođa“ i „Kraljević Marko po drugi put među Srbima“, a za uvod su iskorišćeni tekst  „Sihemljani“ (Biblija, Glava 9, Sudije) i pesma „Jututunska juhahaha“, J. Jovanovića Zmaja.

Adaptacija je rađena tako da se u što većoj meri zadrži izvorni Domanović. Zadržana je većina dijaloga koje je napisao, a za sve što je dopisivano ostaje u duhu Domanovića, uz osvrt na aktuelnu društveno-političku situaciju.

Predstava je rađena u saradnji sa udruženjem građana „CUG“, u okviru projekta „Školsko pozorište“, sufinansiranog od strane Grada Vranja.

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.