Veliki pomor ribe u Južnoj Moravi

Izvor: JUGpress.com, 17.Avg.2017, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki pomor ribe u Južnoj Moravi

VRANJE

U Južnoj Moravi između sela Zlatokop i Ćukovac kod Vranja pluta uginula riba. Komunalna policija Grada Vranja na prijavu građana izašla na teren i po prvi put, kako kažu, su se susreli sa ovakvom vrstom problema.

Celim tokom reke Južna Morava nizvodno od Bujanovca do Vladičinog Hana plutaju klenovi teški oko pet kilograma. Meštani okolnih sela kažu da ne znaju kako je došlo do pomora ribe ni kada se to desilo.

Načelnik Komunalne policije, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Ivica Tašković kaže da se još uvek ne zna tačna lokacija odakle je krenuo pomor ribe, kao ni koji je uzrok.

„Sve nadležne službe obaveštene su o ovom nemilom događaju. U narednom periodu bi trebalo da dobijemo odgovor na pitanje zašto je došlo do uginuća riba“, rekao je Tašković.

Nadležni apeluju na sve građane da ne koriste ovu ribu za ishranu, jer mogu ozbiljno da ugroze zdravlje, tim pre što su ribolovci primetili da su meštani kod sela Zlatokop u džakove sakupljali polužive ribe i odnosili.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OTROVANA JUŽNA MORAVA Kod Bujanovca mrtve ribe plutaju rekom

Izvor: Blic, 17.Avg.2017

Južnom Moravom od Bujanovca do Vladčičinog Hana 17. avgusta su zbog velikog pomora plutali krupni primerci klena, soma i druge bele ribe...Do u kasno popodne meštani Zlatokopa, Ćukovca i drugih sela nizvodo prema Vranjskoj Banji gazili su reku i pune džakove ošamućene ribe zadovoljno odnosili...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.