VR:Tvrde da im je sin ubijen u lovu

Izvor: B92, 31.Okt.2014, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VR:Tvrde da im je sin ubijen u lovu

Porodica Predraga Trajkovića iz Vranja već celu godinu pokušava da dokaže da njihov sin nije izvršio samoubistvo u lovu već da je ubijen.

U poslednjih nekoliko godina sve je više nesreća koje se dešavaju u lovu. Prošle godine samo u jednom danu krajem novembra na jugu Srbije nastradala su tri lovca.

Već godinu majka Slavica i otac Stojan prikupljaju dokaze da njihov sin Predrag Trajković nije izvršio samoubistvo u džipu nakon povratka iz lova. Dok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gledaju fotografije nastradalog sina, sećaju se da su im nekoliko sati nakon tragedije saopštili da se radi o samoubistvu.

Roditelji su tek posle više meseci dobili potvrdu da metak nije ispaljen iz njegove puške i da je pucano s daljine veće od jednog metra.

Zamenik osnovnog javnog tužioca koji je izvršio uviđaj i policija nisu tada pritvorili nijednu od pet osoba koje su se nalazile u džipu s nastradalim Predragom. Tek nedavno je Više tužilaštvo u Vranju uspelo da preuzme predmet od osnovnog tužilaštva

U Odboru za ljudska prava su ubeđeni da je neko hteo da prikrije istinu o tragediji.

Predragove roditelje dodatno brine što nadležni nisu oduzeli oružje osumnjičenima i što oni i dalje nesmetano odlaze u lov.

Iako je do tragedije došlo u terenskom vozilu ispaljena patrona ili čaura nikada nije pronađena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.