Upravni sud odbacio tužbu zaposlenih u RTV Vranje

Izvor: N1 televizija, 31.Maj.2016, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upravni sud odbacio tužbu zaposlenih u RTV Vranje

Upravni sud u Beogradu odbacio je tužbu koju su zaposleni u Radio-televiziji Vranje podneli protiv Agencije za privatizaciju jer im nije dozvolila da podele sve besplatne akcije, uz obrazloženje da to nije u njihovoj nadležnosti, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije.

UNS je upozorio da se u rešenju Agencije o podeli akcija navodi da se protiv rešenja može pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Posle gašenja Agencije za privatizaciju, njene poslove preuzelo je Ministarstvo privrede, u kome je UNS-u rečeno da još nisu dobili rešenje Upravnog suda, i da zbog toga ne mogu ništa da učine.

Agencija je udele RTV Vranje raspodelila tako što je 67 odsto preneto u Akcionarski fond, a novinarima je pripao ostatak. Posle toga Skupština Srbije je usvojila autentično tumačenje Zakona o javnom informisanju prema kome 26 novinara i medijskih radnika imaju pravo na akcije.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

UNS: Upravni sud odbacio tužbu RTV Vranje protiv Agencije za privatizaciju

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Maj.2016

Upravni sud u Beogradu odbacio je tužbu koju su zaposleni u Radio-televiziji Vranje podneli protiv Agencije za privatizaciju jer im nije dozvolila da podele sve besplatne akcije, uz obrazloženje da to nije u njihovoj nadležnosti, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS)...UNS je upozorio...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.