U Vranju potpisan ugovor za Fabriku konfekcije u Bosilegradu

Izvor: JUGpress.com, 24.Okt.2016, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vranju potpisan ugovor za Fabriku konfekcije u Bosilegradu

VRANJE

Državni sekretar u Ministarstvu privrede, Dragan Stevanović potpisao je u Vranju ugovor sa predstavnicima kompanije „Kalinel“ iz Bugarske o ulaganju dva miliona evra u Fabriku konfekcije u Bosilegradu.

Podsticaj države iznosiće 750 hiljada evra.

U naredne tri godine posao bi trebalo da dobije 200 ljudi.

Bugarski investitor >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << proizvodnju će pokrenuti u nekadašnjem „Jumkovom“ pogonu „Kobos“. Objekat će potpuno adaptirati i obnoviti mašinski park.

„Ovo je šansa da se ekonomske prilike u Bosilegradu menjaju. To je prilika da poslovni partneri iz Bugarske promovišu Srbiju kao najaktaktivniju destinaciju za ulaganja u okruženju“, rekao je  Stevanović.

„Nešto manje od 100 radnika biće zaposleno do kraja godine, a u naredne tri godine investitor će angažovati još radnika do dostizanja pune zaposlenosti predviđene ugovorom“ dodao je on .

Marin Radeski, suvlasnik kompanije „Kalinel“ je rekao da je ovo nastavak ulaganja u jug Srbije, podsetivši da je ovo druga fabrika pored one koju imaju u Vranjskoj Banji za proizvodnju koflina sa 52 zaposlena.

Kompanija „Kalinel“ bavi se proizvodnjom gotovih tekstilnih proizvoda. U Srbiji posluje od 2012. godine.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ambasador Bugarske u Srbiji, Radko Vlajkov koji je podsetio na sredstva koja ove dve zemlje mogu da koriste u okviru prekogranične saradnje.

Potpisivanju ugovora nije prisustvovao ni predsednik opštine Bosilegrad niti neki drugi predstavnik te opštine.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Iz Bosilegrada niko nije pozvan na potpisivanje ugovora za Bosilegrad

Izvor: JUGpress.com, 24.Okt.2016

BOSILEGRAD..Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev rekao je danas za JUGpress da  podržava ugovor koji je danas potpisan u Vranju sa predstavnicima kompanije „Kalinel“ iz Bugarske o ulaganju dva miliona evra u Fabriku konfekcije u tom gradu ali da je „čudsno“ da lokalna smaouprava...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.