Turistička se seli u stari hotel

Izvor: juGmedia, 22.Jun.2017, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistička se seli u stari hotel

Nakon neuspelog pokušaja preseljenja, Turistička organizacija  Vranja trebala bi da za mesec dana na Trgu repubike dobije nove prostorije za rad čime će se objediniti poslovna i finansijska kontrola kako rada same ustanove tako i zaposlenih.

TOV trenutno  funkcioniše na tri lokacije pa se javlja problem nemogućnosti stalne kontrole i sagledavanja efekta radnika

 Odabir novih prostorija koje su smeštene u objektu bivšeg Ugostiteljskog  preduzeća Vranje, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << pored restorana „Vranjski merak“, alternativno je rešenje u centru grada u procesu razmeštaja nekoliko gradskih javnih službi i institucija. Poslovni prostor koji broji više odvojenih prostorija pogodan je za ukupan broj radnika i nadležnosti koje su objedinjene ali i uvećane likvidacijom “Skijališta Besna Kobila”.

Kada se budemo smestili na jednom mestu uvešćemo informacioni sistem o dolasku i odlasku radnika što će biti upotrebljeno za obračun plata, a imaće mogućnost praćenja funkcionisanja svih info centara i tada ćemo zaokružiti priču u smislu poslovne i finasijske kontrole. Po principu iznajmljivanja za period od 20 godina, naplatićemo sve dugove koje “Hotel Vranje” ima prema gradu po svim osnovama”, pojašnjava Saša Ivanov, direktor TOV-a.

Budući da je objekat u zadnjem delu oštećen prilikom požara u kojem je uništeno pozorište zahteva određena ulaganja, ali činjenica da se u tom prostoru nekada nalazila banka znači da postoji dobra mrežna instalacija za poslovne potrebe.

Smatram da je ovo dugoročno rešenje i da ćemo za tridesetak dana, kada završimo radove stvoriti uslove za rad svih zaposlenih u TOV, tako da ćemo tada moći da se posvetimo zadacima i planovima u oblasti turizma”, dodaje Ivanov.

Nedavno je Vlada Srbije donela zaključak o preuzimanju inicijative za privatizaciju Ugostiteljskog preduzeća, a ovaj vid kompenzacije ne bi ugrozio postojeće planove zakupa, tvrdi direktor TOV.

Ukoliko se bude privatizacije, novi vlasnik moraće da izmiri ta dugovanja. Ukoliko izmiri, tada ćemo sa novim vlasnicima pokušati da napravimo dogovor jer smatramo da je svakome ko se bavi osnovnom delatnošću hotelijerstvu u interesu da potraži pomoć Turističke u cilju dovođenja gostiju”, smatra direktor.

Budući da se objekat starog hotela posmatra kao istorijsko nasleđe po kome je grad prepoznatljiv, njen izgled se naće narušavati. U planu je jedino obnova fasade, a sa završetkom izgradnje pozorišta napraviće se jedinstvena celina. Kako saznajemo u toku su radovni na  ponovnom pokretanju restorana “Vranjski merak” od strane privatnih zakupaca.

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.