Tekstilci iz Vranja najavili protest u Beogradu

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Sep.2014, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tekstilci iz Vranja najavili protest u Beogradu

Više od 400 radnika Pamučnog kombinata “Jumko” iz Vranja, koji zbog neispunjenih socijalnih zahteva štrajkuju od 13. januara, protestovaće 22. septembra ispred Ministarstva za privredu u Beogradu.

Skup u prestonici organizovaće ASNS i Samostalni sindikat zbog neisplaćenih zarada, neoverenih zdravstvenih knjižica i nepovezanog radnog staža. Organizatori protestnog okupljanja vranjskih tekstilaca insistiraju da razgovaraju sa ministrom privrede Željkom Sertićem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << />
- Zahtevamo od ministarstva da posreduje u prekidu štrajka zbog neispunjenih opravdanih zahteva radnika koji gladuju i na ivici su egzistencije. Uprkos brojnim pregovorima, generalni direktor Goran Đorđević iz SNS odbija da sa članovima štrajkačkog odbora odbija da potpiše sporazum o prekidu generalnog štrajka. Nedopustivo je da novi menadžment zapošljava neobučene radnike, a da na prinudni odmor šalje zaposlene u preradi, tkačnici, pripremi i predionici. Država kao većinski vlasnik kapitala mora da reši goruće probleme u “Jumku” i stvori uslove za potpuni oporavak i konsolidaciju poslovanja Pamučnog kombinata, koji je u agoniji od 2000. godine - izjavila je predsednca ASNS u “Jumku” Snežana Veličković.

Nedavno je u vranjskoj tekstilnoj kompaniji formiran Savet za spas “Jumka” koji Samostalni sindikat ne priznaje i ne podržava. Predsednik Slađan Mitić smatra da je Savet politička priča naprednjaka.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.