Izvor: JUGpress.com, 26.Jul.2017, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Statut grada na javnoj raspravi

VRANJE

U narednih mesec i po dana trajaće javna rasprava o Nacrtu Odluke o promeni Statuta grada Vranja.

Sekretar gradskog parlamenta, Marko Tričković kaže da je ovaj dokument usvojen na poslednjoj sednici Skupštine grada i da će građani moći da daju svoje predloge koje se odnose na najavljene izmene.

,,Pripreme su u toku i na javnoj raspravi sve konstruktivne predloge i sugestije ugradićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u ovaj dokument. Nacrt Odluke se nalazi na zvaničnoj web prezentaciji Grada Vranja i javnost može da se upozna sa sadržinom“, rekao je Tričković.

Glavne izmene odnose se na usklađivanje za novim zakonima, a suštinska na organizaciju Gradske opštine Vranjska Banja.

Cilj najavljenih izmena je da se olakša rad ljudima u gradskoj opštini Vranjska Banja, kako bi dobila veću autonomiju u radu.

Najveći problem u funkcionisanju opštine Vranjska Banja je što ne postoje određene službe, čime je građanima onemogućeno da od strane lokalne samouprave dobiju adekvatne usluge.

Izmenama Statuta grada Vranja predviđeno je i da predsednik banjske opštine dobije veća ovlašćenaja što će omogućiti da bolje i efikasnije funkcioniše.

Nakon javne rasprave konačnu verziju Statuta grada Vranja usvojiće odbornici Skupštine grada.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.