Revizijom do efektnije Gradske uprave

Izvor: juGmedia, 06.Jul.2017, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revizijom do efektnije Gradske uprave

U cilju unapređenja pružanja javnih usluga i finansijske kontrole na lokalu, danas je u sali Načelstva u Vranju održana sesija pilot projekta „Reforme lokalnih finansija (RELOF)”.

Projekat je predstavio Ivan Petrašinović, koordinator za saradnju sa lokalnim samoupravama, koji je kao ciljeve i planove rada naveo unapređeno pružanja javnih usluga kroz podršku reformama u upravljanu javnim finansijama na lokalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << nivou.

,,Švajcarski sekretarijat za ekonomske poslove (SECO) finansira sprovođenje  Projekta  reforme lokalnih finansija u Srbiji, vrednosti 1,75 miliona CHF u šest odabranih jedinica lokalnih samouprava, a sprovodi ga konzorcijum ,,GDSI MAXIMA“ Consulting “, dodao je Petrašinović.

Sastanku su prisustvovali zamenik gradonačelnika i rukovodilac projekta Nenad Antić,  Ljubiša Stojanović, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije,  u svojstvu koordinatora radne grupe kao i  načelnici svih odeljenja Gradske uprave.

,,Reč je o projektu u kojem naš grad učestvuje već nekoliko godina, zajedno sa još pet opština  u  cilju uvođenja  finsansijskog upravljanja i kontrole u Gradskoj upravi. U ovaj  projekat pored Vranja, uključene su opštine Knjaževac, Osečina, Paraćin, Sremska Mitrovica i Užice“, rekao je  Stojanović.

Na sastanku je bilo reči i o značaju ovog projekta, akcionom planu, ali i sprovođenju i razvoju sistema o čemu je govorila Snežana Batrićević,ekspert za finansijsko upravljanje i kontrolu i internu reviziju.

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Predstavljen  Projekat reforme lokalnih finansija

Izvor: JUGpress.com, 06.Jul.2017

VRANJE..Projekat je prezentovan načelnicima svih odeljenja Gradske uprave u Vranju...Prezentaciji su prisustvovali i Nenad Antić, zamenik gradonačelnika, koji je i rukovodilac realizacije projekta i Ljubiša Stojanović, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije, u svojstvu koordinatora radne grupe...Projekat...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.