Recept za uspeh trubačkog orkestra iz Vranja

Izvor: RTS, 18.Avg.2016, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recept za uspeh trubačkog orkestra iz Vranja

Na saboru u Guči Ekrem Mamutović iz Vranja osvojio je titulu šampiona trube. Ova titula dodeljena je prvi put u istoriji sabora. Recept za uspeh kaže Mamutović je rad, talenat i odricanje.
Truba se svakodnevno ori u naselju Gornja čaršija u Vranju. Dva meseca je Ekrem Mamutović vežbao sa orkestrom, birao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najbolje melodije za takmičenje u Guči. Sanjao je da postane šampion.

"Ja sam ispunio sve svoje snove još dok sam postao majstor normalno, ispunio sam sve, ali ove godine hteo sam da se takmičim zato što je po prvi put ovo majstorsko takmičenje", kaže Ekrem Mamutović, Šampion trube.
"To je jedan san da budeš šampion Guče 2016. To je najveća nagrada koja do sad postoji u Guči", kaže Safet Mamutović.
U Guči su se takmičili orkestri koji su prethodnih godina bili najbolji i majstori trube. Ekremov orkester je svirao "Pšeničice sitno seme" i "Ekremov čoček".
"Dobili smo velike nagrade od 2008. godine Ekrem i mi kao orkestar. Ponosni smo na Ekrema", kaže Icko Asanović, dobošarž.
"Znači nam puno nagrada, tako smo se i pročuli, malo više radimo", kaže Ivica Čemić, trubač.
Devet godina se Mamutović sa orkestrom takmičio u Guči i uvek osvajao nagrade. Počeo je da svira sa pet godina i njegov pradeda čuvenni trubač Bakija Bakić je prepoznao njegov talenat.
"Ja sam ga učio i išao je u Muzičku školu. Kasnije je ušao u orkestar i postao najbolji trubač na svetu", kaže Dobrivoje Mamutović, Ekremov otac.
Mamutović je dobio milion dinara koje će podeliti sa članovima orkestra, statuu Desimira Perišića i pravo da predstavlja Guču u celom svetu.
rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945
Pogledaj vesti o: Vranje,   Guča

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.