Radnici Jumka najavljuje protestnu šetnja do Beograda 22. aprila

Izvor: Blic, 15.Apr.2014, 01:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Jumka najavljuje protestnu šetnja do Beograda 22. aprila

Radnici Jumka će 22. aprila započeti protestnu šetnju od Vranja do Beograda ako se do tada ne udovolji njihovim zahtevima - da im se isplate zaostale plate, overe zdravstene knjižice, ispitaju malverzacije u firmi i utvrdi odgovornost rukovodstva, izjavila je juče predsednica ASNS u Jumku, Snežana Veličković. Radnici Jumka su 12. februara kod Vranja blokirali put ka Makedoniji

Prema njenim rečima, predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radnika je 9. aprila u Beogradu na sastanku sa savetnikom vršioca dužnosti ministra privrede, Slobodanom Tomovićem obećana isplata minimalca za mart do Uskrsa.

Predstavnici Ministarstva privrede su, kako je kazala, obećali da će nakon formiranja nove vlade početi da se ispunjavaju zahtevi radnika te vranjanske tekstilne kompanije.

Radnici svakodnevno organizuju protestne skupove unutar fabrike.

Oko 1.700 radnika kompanije Jumko štrajkuje od polovine januara ove godine, a jedan od glavnih zahteva je smena generalnog direktora.

Radnici Jumka su 12. februara kod Vranja blokirali put ka Makedoniji, a nakon više sati su prihvatili da se povuku kada je na lice mesta stigao vršilac dužnosti ministra privrede, Igor Mirović, koji je razgovarao sa učesnicima protesta.

Ugovorne obaveze Jumka prema domaćim i stranim partnerima iznose oko 400 miliona dinara.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici "Jumka" najavljuju protestnu šetnju do Beograda 22. aprila

Izvor: Blic, 15.Apr.2014

Radnici "Jumka" će 22. aprila započeti protestnu šetnju od Vranja do Beograda ako se do tada ne udovolji njihovim zahtevima: da im se isplate zaostale plate, overe zdravstene knjižice, ispitaju malverzacije u firmi i utvrdi odgovornost rukovodstva, izjavila je juče predsednica ASNS Snežana Veličković...Prema...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.