Potpisi u Vranju za peticiju

Izvor: JUGpress.com, 10.Dec.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisi u Vranju za peticiju

VRANJE

Odbor za ljudska prava – SOS telefon Vranje i ove  godine simbolično obeležava 10. decembar, Međunarodni dan ljudskih prava.

Na ovaj dan završavamo međunarodnu kampanju 16 dana aktivizma, rekla je za Jugpress, Miroslava Despotović iz vranjskog odbora.

„Cilj akcije je informisanje građana o njihovim pravima, problemima porodičnog nasilja, trgovini ljudima, o oblicima i mehanizmima >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zaštite. Danas sakupljamo potpise za peticiju da se 18. maj proglasi Danom sećanja  na žene koje su žrtve nasilja“, kaže Despotovićeva.

Akcija je organizovana širom Srbije i veliki broj ljudi je podržalo i potpisao peticiju. Odziv je odličan ne samo u Vranju već i u drugim opštinama Pčinjskog okruga gde su danima sakupljani potpisi.

U ovoj godini dve žene su ubijene na području Pčinjskog okruga i to u Vranju i Bosilegradu.

U celoj Srbiji u poslednjih 10 godina u porodičnom i partnerskom nasilju stradale su 312 žena.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.