Pomoć Crvenog krsta jugu Srbije

Izvor: juGmedia, 12.Jan.2017, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć Crvenog krsta jugu Srbije

Republički Crveni krst uputio je danas pomoć od 30 tipskih paketa za Vranje namenjenih ugroženom stanovništvu, rekao je Tomislav Stefanović, sekretar Crvenog krsta Vranje.

Humanitarna podrška će biti distribuirani u sklopi pomoći jugu Srbije kojom su obuhvaćene četiri opštine, a osim Vranja, paketi su namenjeni za Aleksinac, Vladičin Han i Crnu Travu.

U dosadašnjem toku vanredne situacije >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ugroženo stanovništvo na teritoriji Vranja snabdevano je pre svega ćebadima iz postojećih rezervi, a nova pomoć odobrena je po osnovu zahteva vranjskog Crvenog krsta.

Ne znam tačnu sadržinu paketa, ali budući da su tipski verujem da podmiruju osnovne životne potrebe. Oni će za početak biti uskladišteni u magacinu i biće deljeni po potrebi, s obzirom da se najavljuje novi talas padavina moramo biti spremni“ kaže Stefanović.

Prema njegovim rečima, vranjski Crveni krst je tokom jeseni , žiteljima najudaljenijih seoskih sredina , preventivno podelio 550 paketa za najugroženija staračka domaćinstva.

U paketu od 28 kilograma nalazilla su se osnovni prehrambeni i higijenski proizvodi” rekao je Stafanović.

Sekretar vranjskog Crvenog krsta navodi da narodna kuhinja funkcioniše normalno i da svih 450 korisnika redovno dobijaju obroke zahvaljujući blagovremenim pripemama koje su izvršene u letnjim mesecima.

Milan Zdravković
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.