Početak rekonstrukcije južnih deonica železničkog Koridora 10

Izvor: Vostok.rs, 22.Apr.2016, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početak rekonstrukcije južnih deonica železničkog Koridora 10

„RŽD Internešenel“ počinje radove na rekonstrukciji železničke infrastrukture na tri južne deonice panevropskog saobraćajnog Koridora 10, ukupne dužine od preko 46,4 km: Vinarci–Đorđevo (15 km), Vranjska Banja–Ristovac (17,7) i Bujanovac–Bukarevac (13,7).

Na osnovu Aneksa broj 2.2. na tim deonicama biće zamenjeni donji i gornji stroj, renovirani sistemi za signalizaciju, telekomunikaciju i kontaktnu mrežu. Predviđena je izgradnja i obnova 23 skretnice, 14 stanica, 6 stajališta i ukupno 68 putnih prelaza, saopšteno je iz „RŽD Internešenela“.

„RŽD Internešenel“ će u obnovi primeniti naprednu rusku tehnologiju za polaganje gornjeg stroja, sa poboljšanim performansama, koja pruža skraćivanje rokova za izvođenja radova. Rekonstrukcija na deonicama će se obavljati po režimu zatvaranja koloseka, pri čemu će biti izbegnuto potpuno obustavljanje saobraćaja.

U okviru remonta južnih deonica, „RŽD Internešenel“ će angažovati srpske kompanije podizvođače na izvođenju građevinsko–montažnih radova, geodetskom obeležavanju, izgradnji perona i prilaznih puteva.

Rekonstrukciji tri južne deonice evropskog Koridora 10, pristupa se nakon završetka remonta severnih deonica, Ruma–Golubinci i Sopot Kosmajski–Kovačevac, kao i deonice Mala Krsna–Velika Plana, čije se kompletno puštanje u saobraćaj očekuje do kraja aprila ove godine.

Ukupna dužina severnih i južnih deonica Koridora 10 čiju rekonstrukciju izvodi „RŽD Internešenel“ iznosi preko 112 km. Vrednost modernizacije tih deonica realizuje se sredstvima ruskog državnog kredita u iznosu od 84 miliona dolara, piše u saopštenju.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.