Počeli Borini pozorišni dani u Vranju

Izvor: Blic, 22.Okt.2014, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli Borini pozorišni dani u Vranju

Pod sloganom “Različitosti” u Domu vojske u Vranju u utorak uveče otvoreni su 34. ”Borini pozorišni dani”, na kojima će se do 25. oktobra predstaviti glumački ansambli iz Beograda, Kruševca, Zaječara i grada domaćina.

Na otvaranju festivala publiku su oduševili glumci Radionice integracije Miki Manojlović, Anita Mančić, Jasna Đuričić i Jovana Gavrilović, koji su maestralno izveli komad Mire Furlan “Dok nas smrt ne razdvoji”. Posle predstave o porodici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uzdrmanoj bolešću i narušenim medjuljudskim odnosima,najznačajniju teatarsku svetkovinu na jugu Srbije nadahnutim govorom otvorio je gradonačelnik Zoran Antić.

- Pozorišni virus zarazio je Vranje pre više od sto godina i stvorio neraskidive niti između grada i teatra. Ove niti nisu prekidane ni za vreme ratnih stradanja. Opstajao je teatarski život u Vranju,nošen entuzijazmom zaljubljenika u daske koje život znače. Podrškom onih koji su svoje pozorišne korake napravili upravo ovde,kao I onih koje je vranjska publika zauvek vezala za svoj grad. Svi oni utkali su sebe u vranjsku pozorišnu stvarnost, čineći Vranje pozorišnim ishodištem srpskih umetničkih stvaralaca - rekao je gradonačelnik Zoran Antić.

Na festivalskom repertoaru 22.oktobra uveče je predstava “lepotica Linejna” u adaptaciji i režiji Miloša Jagodića.U predstavi kruševačkog pozorišta igraju Ljiljana Stjepanović, Jelena Stojkovac, Dejan Tončić i Nikola Rakić.

U sali Doma vojske komadom “Kabare Nušić” 23.oktobra predstaviće zaječarsko pozorište “Zoran Radmilović”.U petak će glumci Ateljea 212 izvesti predstavu “Mizeri, a poslednjeg festivalskog dana nastupiće glumci vranjskog Pozorišta “Bora Stanković”, koji će premijerno izvesti predstavu “Tašana”.

Zbog zapaljene zgrade pozorišta u podmetnutom požaru 2.jula 2012.godine, vranjski glumački ansambl predstave izvodi u Sali Doma vojske. Očekuje se da će rekonstrukcija zgrade stare više od 120 godina biti uskoro završena, pa će jubilarni 35 Borini dani biti održani u obnovljenom Talijinom hramu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.